Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δημήτρης Σακελλάρης: Το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν ακυρώνεται από προβοκάτορες

Δημήτρης Σακελλάρης: Το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν ακυρώνεται από προβοκάτορες

Το Πολυτεχνείο σηματοδοτεί την εξέγερση ενός ολόκληρου λαού, με μπροστάρη τη νέα γενιά, απέναντι στη δικτατορία εκείνης της σκοτεινής περιόδου.Συμβολίζει όμως επιπρόσθετα τους αγώνες ανθρώπων ή και κινημάτων που χαρακτηρίζονται από αυταπάρνηση και ρομαντισμό στη διάρκεια της πάλης για το χτίσιμο ενός κόσμου δικαιότερου. Τα συνθήματά του είναι αυθεντικά γι’ αυτό είναι και διαχρονικά.

Του Δημήτρη Σακελλάρη

Το γεγονός ότι μια χούφτα ανθρώπων καπηλεύεται εκείνους τους αγώνες κάνοντας κατάληψη στο ιστορικό αυτό κτίριο, καταδεικνύει το πολιτικό έλλειμα για τη Δημοκρατία μας, της ύπαρξης δηλαδή ενός ισχυρού φοιτητικού Κινήματος, ικανό, όχι μόνο να περιφρουρήσει τον χώρο και το άσυλο, αλλά και να δώσει όραμα στη νέα γενιά για τις δύσκολες μάχες που έρχονται απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης.

Επιπλέον, δείχνει ξεκάθαρα το ρόλο των κουκουλοφόρων, που δεν είναι άλλος από το να διαγράψουν από το ιστορικό υποσυνείδητο ενός ολόκληρου λαού τα πολιτικά μηνύματα που έφερε στο προσκήνιο η εξέγερση εκείνης της περιόδου.

Είναι λοιπόν απλοί προβοκάτορες; Είναι ίσως ανόητοι; Αυτό μπορούν ίσως να το απαντήσουν οι ίδιοι.

Το δεδομένο είναι ότι με τη στάση τους αυτή δεν εξυπηρετούν το λαϊκό κίνημα, αλλά τα συμφέροντα της διαχρονικής ολιγαρχίας που θέλει τον πολίτη σε ρόλο πελάτη, απαθή, σε απόσταση από κάθε συλλογική διεκδίκηση...

Δημήτρης Σακελλάρης, Καθηγητής – Μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικές ειδήσεις