ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή: Στρατιωτική θητεία 14μηνών για άνδρες και γυναίκες

Χρυσή Αυγή: Στρατιωτική θητεία 14μηνών για άνδρες και γυναίκες

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες με στράτευση στα 18 για άνδρες και για γυναίκες ζητά από την κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή.

Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου τονίζει πως είναι άμεση ανάγκη η αύξηση της θητείας, διότι «πολλές νευραλγικές Μονάδες τελούν υπό διάλυση, λόγω ελλείψεως προσωπικού, ενώ το επίπεδο εκπαίδευσης των οπλιτών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις διαρκείς μειώσεις του χρόνου στράτευσης».

Με την πρότασή τηςς η Χρυσή Αυγή θεωρεί πως «οι μη μάχιμες θέσεις θα καλυφθούν από γυναικείο προσωπικό και οι άρρενες θα έχουν τη δυνατότητα να επανδρώσουν πλήρως όλες τις Μονάδες της παραμεθορίου».

Μάλιστα στον περαιτέρω σχεδιασμό προτείνεται ο στρατεύσιμος να περνά το στάδιο της βασικής και προκεχωρημένης εκπαίδευσης στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων για δύο μήνες και στη Μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τον ετήσιο κύκλο όλων των ασκήσεων εντός του εναπομείναντος 12μήνου.

Μάλιστα σύμφωνα με το ακροδεξιό κόμμα ο οπλίτης δεν πρέπει να επιστρέφει στο αστικό κέντρο αλλά θα ολοκληρώνει την θητεία του στην παραμεθόριο.