ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για Χρυσαυγίτες και λιτανεία εικόνας του Αγ. Δημητρίου

Αντιδράσεις για  Χρυσαυγίτες και λιτανεία εικόνας του Αγ. Δημητρίου

Tην αντίδραση της Μητρόπολης Ξάνθης προκάλεσε απόφαση ιερέα να επιτρέψει στους Χρυσαυγίτες να μεταφέρουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου του χωριού.

Μέλη της Χρυσής Αυγής έβαψαν τον ιερό ναό του χωριού και ο ιερέας τους επέτρεψε μεταφέρουν με τις στολές του κόμματος την εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

Όπως ήταν φυσικό οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρωτοφανές θέαμα μέλη της Χρυσής Αυγής με τις στολές παραλλαγής και τα μαύρα μπλουζάκια με την ονομασία του κόμματος να μεταφέρουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου του χωριού.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Pheme.gr, οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους στον ιερέα του χωριού, ο οποίος έσπευσε να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας ότι απευθύνθηκε στη Χρυσή Αυγή γιατί κανείς από τους κατοίκους δεν προθυμοποιήθηκε να βάψουν τον ιερό ναό.

Όπως υπογράμμισαν κάτοικοι του χωριού σε διαδικτυακά μέσα της περιοχής, ουδέποτε στο παρελθόν υπήρχαν περιστατικά ή καταγραφές απροθυμίας των κατοίκων να βοηθήσουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό.

Μάλιστα διατυπώνουν την απορία τους γιατί ο ιερέας δεν απευθύνθηκε στο δήμο και προτίμησε να καλέσει τη Χρυσή Αυγή.

Την απόφαση του ιερέα του χωριού Αυξέντιος επέκρινε με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ξάνθης, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η πρωτοβουλία δεν ήταν σε γνώση του οικείου μητροπολίτη.