ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το καλύτερο βιογραφικό Έλληνα πολιτικού

Το καλύτερο βιογραφικό Έλληνα πολιτικού

Αποτέλεσε πρόσωπο της επικαιρότητας, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του περί ανέχειας των βουλευτών, ωστόσο ο Ιορδάνης Τζαμτζής έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Δε χρειάζονται πολλά λόγια, απλά μία ματιά στο βιογραφικό που παραθέτει στην προσωπική του ιστοσελίδα, το οποίο μάλιστα είναι γραμμένο σε τρίτο πρόσωπο. Σας το παραθέτουμε αυτούσιο:

"Ο Ιορδάνης Τζαμτζής προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας και όχι από κάποιο μεγάλο πολιτικό «τζάκι». Ανήκει στη δυναμική γενιά των νέων πολιτικών. Κατάγεται απο αγροτική οικογένεια και είναι ο ίδιος αγρότης, άρρηκτα δεμένος με τον τόπο του. Με την εντολή των πολιτών εξελέγη Δήμαρχος Σκύδρας και Βουλευτής Πέλλας. Παρέμεινε όμως προσιτός και φιλικός με όλους.

Χωρίς έπαρση παραμένει ασυμβίβαστος, έντιμος, συνεπής και προσηλωμένος στους στόχους του. Ο Ιορδάνης Τζαμτζής (ο Δάνης όπως τον γνωρίζουνε όλοι) είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος και πολιτικός. Με τη μακρόχρονη πορεία του στα κοινά, κέρδισε την εκτίμηση των φίλων και τον σεβασμό των αντιπάλων. Είναι πάντα κοντά στους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των νέων. Υπέρμαχος της αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου των γυναικών και της συμμετοχής τους στις αποφάσεις. Εργάζεται αποτελεσματικά για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, κτηνοτρόφους, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους επιχειρηματίες. Βρίσκει πάντα το χρόνο για κοινωνική παρουσία, για συνεργασία με συναδέλφους και φίλους.

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Τους σέβεται για την πολυετή τους προσφορά. Βρίσκεται κοντά στα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες. Φροντίζει για την επίλυση προβλημάτων των πολύτεκνων οικογενειών. Νοιάζεται για τους Έλληνες του εξωτερικού και τους επαναπατρισθέντες.

Screen Shot 2013-11-19 at 4.50.33 PM

Είναι πάντα δίπλα σε όποιον και όπου έχει την ανάγκη του. Αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς.

Η οικογένειά του είναι το μεγάλο λιμάνι που του εξασφαλίζει την ηρεμία, που τον εμπνέει και του δίνει τη δύναμη, να εργάζεται απερίσπαστα για να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του, έχει δίπλα του την «ηρωϊκή» Σοφία και την Βούλα.

Όσοι γνωρίζουν από κοντά τον Δάνη Τζαμτζή τον αποκαλούν «λεβέντη» που σημαίνει ντόμπρος, καθαρός άνθρωπος που μπορείς να βασιστείς στο λόγο του. Το στενό, φιλικό του περιβάλλον του' χει δώσει το προσωνύμιο «ατμομηχανή». Ο Δάνης Τζαμτζής είναι άνθρωπος της παρέας. Τον συναρπάζει το ποδόσφαιρο. Λατρεύει τη ζωγραφική. «Ξεκουράζεται» με το κυνήγι και το ψάρεμα. Απολαμβάνει τη διαδικασία παραγωγής τσίπουρου το οποίο και πίνει με τους φίλους του.

Απλώνει πάντα το χέρι της καρδιάς με ειλικρίνεια και καθαρότητα στο βλέμμα και τη σκέψη. Δεν παρασύρεται σε λαϊκισμούς. Δεν μπαίνει σε στείρες αντιπαραθέσεις για λόγους εντυπωσιασμού. Στη σχέση του με τους πολίτες δεν βάζει διαχωριστικές γραμμές. Δεν θα σου πει ποτέ αυτό που θέλεις ν' ακούσεις αλλά μόνο την αλήθεια όσο σκληρή κι αν είναι. Μιλά την απλή γλώσσα και όχι την «ξύλινη» γλώσσα της πολιτικής. Μα πάνω απ' όλα ο Δάνης Τζαμτζής ακούει. Ακούει τους πολίτες από τον μικρό έως τον μεγαλύτερο.

Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν το προφίλ του Δάνη Τζαμτζή. Ενός απλού ανθρώπου, ενός σύγχρονου πολιτικού. Απλό και σύγχρονο τον προσδιορίζουν: οι ιδέες, το έργο και η καθημερινή δράση του. Η στάση του απέναντι στους συνανθρώπους και το ότι βρίσκεται πάντα μπροστά από τις εξελίξεις. Απλός και σύγχρονος, γιατί είναι πρώτα άνθρωπος και μετά πολιτικός."