ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «κάγκελα» οι νεοδημοκράτες για τον Καρατζαφέρη

Στα «κάγκελα»  οι νεοδημοκράτες για τον Καρατζαφέρη

Την επάνοδο του στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως επιχειρεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης και για το σκοπό αυτό, πέραν των συνοδοιπόρων του στο ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, φαίνεται πως έχει επιστρατεύσει και κάθε πιθανή βοήθεια από τη λαϊκή... δεξιά του κόμματος.

Τελευταίο κρούσμα αυτό του Υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος σε συνέντευξη του χαρακτήρισε "ψυχή της κεντροδεξιάς" τον Καρατζαφέρη, δηλώνοντας θετικός στην επιστροφή του.

Ο ίδιος ο Καρατζαφέρης πάντως, φέρεται να αρνείται την ένταξη του στη ΝΔ, καθώς μιλάει για συνεργασία, ωστόσο συνομηλιτές του τονίζουν ότι αν και εφ' όσον το Μαξίμου το αποφασίσει, η προσέγγιση δε θα είναι δύσκολη.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι όλοι θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάτι που γίνεται αντιληπτό με κάθε αφορμή. Το μήνυμα αυτό το έχουν στείλει αρκετοί κοινοβουλευτικοί στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, καθώς θεωρούν πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν πρόκειται να προσδώσει δυναμική στην παράταξη, αλλά αντίθετα υπάρχει το ενδεχόμενο να αποσυσπειρώσει κόσμο, είτε από το καραμανλικό στρατόπεδο, το οποίο ο Καρατζαφέρης πολέμησε σφοδρά την περίοδο 2007 - 2009, είτε από τους κεντρώους που ψήφισαν ΝΔ ως ανάχωμα στις ακραίες φωνές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ήταν χαρακτηριστικό το tweet του γαλάζιου βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Καράμπελα, ο οποίος έγραψε: "Τώρα στο ΣΚΑΙ έχει Καρατζαφέρη. Το βράδυ στον ΑΝΤ1 έχει Σεφερλή", δείχνοντας τις διαθέσεις του για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Καρατζαφέρης: Απειλή για δημοκρατία Χ.Α. και συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ