ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για μισή μέρα ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη

Για μισή μέρα ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη

Με απευθείας πτήση από την Ουαλία, όπου θα συνεδριάζει το ΝΑΤΟ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.

Ο Πρωθυπουργός δεν αναμένεται να μείνει στην πόλη για περισσότερες από 7-8 ώρες, κατά τις οποίες θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης, θα περιηγηθεί στα περίπτερα και θα δει φορείς της πόλης.

Μοναδική διαφοροποίηση από το περσινό του πρόγραμμα, αποτελεί η επιλογή του χώρου στον οποίο θα γίνει η ομιλία, μιας και αποφασίστηκε λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει προκληθεί, να μη χρησιμοποιηθεί η αίθουσα Corona, όπου μίλησε πέρσι ενώπιον 250 προσκεκλημένων, αλλά φέτος να επιστρέψει η ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Ι.Βελλίδης, όπου παραδοσιακά μιλούσε ο εκάστοτε Πρωθυπουργός. Αξίζει να αναφερθεί πως τελευταία φορά που ο Α.Σαμαράς μίλησε εκεί, ήταν το 2011 ήταν ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με το πρόγραμμα, όπως έχει γίνει γνωστό, ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στο Βελλίδειο στις 10.30 προκειμένου να βρεθεί στον αγιασμό των εγκαινίων που θα τελέσει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία.

Εκκινώντας από εκεί, θα περιηγηθεί στη συνέχεια στο χώρο των περιπτέρων της Έκθεσης, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Διοικητήριο της πόλης, όπου στεγάζεται το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί θα έχει την καθιερωμένη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, τους θεσμικούς εκπροσώπους των επιχειρηματιών κ.α.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, έχει προγραμματιστεί ο Πρωθυπουργός να επιστρέψει στην Αθήνα δίχως άλλη παρουσία στη συμπρωτεύουσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν πρόκειται να τον συνοδεύσουν παρά ελάχιστοι Υπουργοί, μιας και ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί η επίσκεψη του να θυμίζει σε τίποτα τις κουστωδίες του παρελθόντος.

Διαβάστε επίσης
Τη διαγραφή του ΓΑΠ εισηγούνται στον Βενιζέλο!