ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η διεύρυνση ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου

ΝΔ: Η διεύρυνση ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου

Κατηγορηματικά όχι σε ένα προσκλητήριο προσώπων λένε στη Νέα Δημοκρατία, όπου προετοιμάζονται για τις εκδηλώσει με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Αν και το τελευταίο δεκαήμερο έγινε προσπάθεια από ορισμένα στελέχη να δημιουργηθεί ένα κλίμα γενικού προσκλητηρίου σε βουλευτές και κορυφαία στελέχη που αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια, η κατεύθυνση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν ξεκάθαρη. "Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι ασπάζονται τις αρχές της ΝΔ και στηρίζουν την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά" επισημαίνει κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος, το οποίο ξεκαθαρίζει πάντως πως δε θα σταλούν προσωπικές προσκλήσεις καθώς όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την παράταξη σ'αυτές τις δύσκολες ώρες είναι όλοι καλεσμένοι.

Το στίγμα ωστόσο της επόμενης ημέρας για τη γαλάζια πολυκατοικία αναμένεται να δοθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται στην κεντρική ομιλία του να καθορίσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο η Νέα Δημοκρατία θα πορευτεί από εδώ και πέρα, κάνοντας αναφορές στην πρόθεση του για αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης και συμπόρευση με κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν τα τελευταία χρόνια από την κρίση. Δεν αποκλείεται πάντως, να είναι αυτός που θα ανοίξει τη συζήτηση για τη μετεξέλιξη της ΝΔ, μιας και εσωκομματικά είναι ισχυρός για να προκαλέσει τις διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης

Ο Καμίνης όρισε σύμβουλο του τον Σπηλιωτόπουλο