ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται άλλες δύο παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων

Έρχονται άλλες δύο παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων

Ο νόμος που απαιτεί την παραίτηση των κρατικών λειτουργών που επιθυμούν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές είναι ιδιαίτερα αυστηρός και για το λόγο αυτό χθες επισημοποιήθηκαν οι παραιτήσεις των κ. Δ.Βαρτζόπουλου, Ι.Παναγιωτόπουλου και Α.Κατσανιώτη, οι οποίοι θα δοκιμάσουν την τύχη τους στην κάλπη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οφείλουν να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους 18 μήνες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει τις παραιτήσεις εντός της επόμενης εβδομάδας και άλλων δύο Γενικών Γραμματέων.

Πρόκειται για το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο, αλλά και τον Παναγιώτη Κοκκόρη από το Υπουργείο Εργασίας. Και οι δύο πολιτεύονται στην Α' Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται σκληρή η γαλάζια κόντρα στα ψηφοδέλτια.

Πάντως, η διάταξη του 18μηνου, δεν ισχύει για τις περιπτώσεις που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, κάτι που σημαίνει πως ίσως να υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι δεν πιστεύουν πως η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα βγάλει το χειμώνα και δε βρίσκουν λόγο να παραιτηθούν. Απλά δεν το λένε δημοσίως...

Διαβάστε επίσης

Που θα πολιτευτούν οι γεν. γραμματείς που παραιτήθηκαν;