ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το τέλος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Το τέλος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Οι χθεσινές παλινωδίες του κυβερνητικού συνασπισμού ήρθαν για να ρίξουν φως στο παρασκήνιο που έχει ξεκινήσει να διαμορφώνεται στις σχέσεις των δύο κομμάτων μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τον ανασχηματισμό δείχνουν να έχουν χάσει τον έλεγχο του κυβερνητικού σχήματος, με τα "φάλτσα" των Υπουργών να είναι μέσα σε τρεις μήνες περισσότερα απ' ότι συνολικά στα δύο χρόνια διακυβέρνησης Σαμαρά.

Το γενικό μπάχαλο που δείχνει να υπάρχει φαίνεται πως εκμεταλλεύεται το ΠΑΣΟΚ το οποίο βλέποντας πως η Νέα Δημοκρατία έχει ημερομηνία λήξης στην εξουσία, προετοιμάζει την επόμενη ημέρα.

Με αφορμή το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, στη Χαριλάου Τρικούπη αρχίζουν να διατυπώνουν εμφανώς μία αιχμηρή κριτική στους γαλάζιους χειρισμούς, ενώ σε κάθε ευκαιρία μιλούν για ένα περισσότερο κοινωνικό ή προοδευτικό πρόσημο προκειμένου να λειάνουν τις διαφορές με το ΣΥΡΙΖΑ, αναμένοντας μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία μαζί του σε περίπτωση που δε σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Οι προθέσεις αυτές του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν φτάσει στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει δυναμικά τη σχέση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η εντολή που δόθηκε σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα ζητά από τους γαλάζιους να απαντούν χωρίς κανένα δισταγμό στα επικριτικά σχόλια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην τους επιτρέπουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής ή καπηλείας των κυβερνητικών "επιτυχιών".

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πλέον, πως η κυβέρνηση νοσεί βαθιά, μιας και έχει χάσει παντελώς το βηματισμό που εμφάνιζε πως είχε πριν τις διπλές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Διαβάστε επίσης

Έρχονται άλλες δύο παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων