ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φαβορί ο Πατούλης για την ΚΕΔΕ

Φαβορί ο Πατούλης για την ΚΕΔΕ

Την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η οποία αναμένεται να μας χαρίσει ένα εκλογικό «θρίλερ».

Από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα εκλεγεί το 30μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο με την προσθήκη του συμμετέχοντα Δημάρχου Αθηνών Γιώργου Καμίνη, αναμένεται να εκλέξει το νέο επικεφαλής του ανώτερου οργάνου των στελεχών της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, υποψήφιος αναμένεται να είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος θεωρείται «φαβορί».

Απέναντι στον Δήμαρχο Αμαρουσίου αναμένεται να σταθεί ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος θα είναι επικεφαλής μιας συμμαχίας δυνάμεων από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, αναμένοντας να διαπιστώσει τους συσχετισμούς στο νέο διοικητικό συμβούλιο. «Φρένο» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως να αποτελέσει η προηγούμενη θητεία Καμίνη στο ΔΣ της ΚΕΔΕ αλλά κυρίως οι αντιδράσεις δημάρχων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που δεν αποδέχονται σε καμία περίπτωση συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Συνολικά για την ανάδειξη του νέου ΔΣ θα ψηφίσουν 500 εκλέκτορες από όλη τη χώρα, με τα αποτελέσματα να αναμένονται αργά το απόγευμα της Πέμπτης.