ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπανδρέου λούζει με κρύο ιδρώτα τον Βενιζέλο

Ο Παπανδρέου λούζει με κρύο ιδρώτα τον Βενιζέλο

Σε εφιάλτη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τείνει να εξελιχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη τα «νέα» που φτάνουν δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ενημερωθεί για επαφές του πρώην Πρωθυπουργού με στελέχη του κόμματος που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του, ενώ η σεναριολογία κάνει λόγο για πολλά ενδεχόμενα, ορισμένα από τα οποία δε θα ήθελε να ακούει ο Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το πιο ανατρεπτικό από αυτά, ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζει δική του πολιτική κίνηση με στόχο να μπει στη Βουλή και να αποτελέσει την πολιτική ομάδα που θα «παίξει» ρυθμιστικό ρόλο στη Βουλή, με όποιο κόμμα κατορθώσει να κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το μεγάλο ερωτηματικό στο σενάριο αυτό, είναι το πότε θα δοθεί το σάλπισμα της γενικής ανταρσίας εναντίον του Βενιζέλου, κάτι που σημαίνει και ταυτόχρονη αποχώρηση των «παπανδρεϊκών» από κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ. Μία τέτοια περίπτωση θα σημάνει επίσης και πτώση της κυβέρνησης καθώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε θα έχουν μαζί πάνω από 150 βουλευτές, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Εκείνο πάντως που δε μπορούν με τίποτα να προβλέψουν στη Χαριλάου Τρικούπη, είναι αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει την κίνηση του πριν ή μετά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ίσως γιατί και ο ίδιος, ακόμα περιμένει να δει τις εξελίξεις...

Διαβάστε επίσης

Ηλ. Κασιδιάρης: Αποκαλύπτει τον μάρτυρα Γ. και κάνει λόγο για πραξικόπημα