ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θ.Φορτσάκης διχάζει το πολιτικό σύστημα

Ο Θ.Φορτσάκης διχάζει το πολιτικό σύστημα

Η κίνηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη να γίνεται έλεγχος των εισερχομένων στο κτίριο διοίκησης του ιδρύματος, προκάλεσε τη χθεσινή διαμαρτυρία ομάδας φοιτητών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα σωρεία τοποθετήσεων από πολιτικά πρόσωπα.

Πριν από λίγο, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη τον Πρύτανη, ότι «με τη στάση του δυναμιτίζει και προκαλεί σε μια κρίσιμη περίοδο για τα πανεπιστήμια υπογραμμίζοντας πως με την συμπεριφορά του τίθεται θέμα παραβίασης συνταγματικών ελευθεριών», ενώ πρόσθεσε πως «είναι αδιανόητο ένας πρύτανης να επιτεθεί σε καθηγητές πανεπιστήμιου και εν ενεργεία βουλευτές που θέλουν να επιτελέσουν το ακαδημαϊκό τους έργο».

Σε εκ διαμέτρου αντίθετο κλίμα, ήταν η δήλωση του Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος στον αέρα του 9.84 είπε χαρακτηριστικά πως ο κ. Φορτσάκης ολιγώρησε και πως έπρεπε ήδη να έχει καλέσει τις αρχές. Ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε πως τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να γίνονται σίριαλ στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά να λήγουν εν τη γενέσει τους, με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Διαβάστε επίσης

Ψάχνουν χώρο στην Αθήνα για τον… Μέγα Αλέξανδρο