Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ελληνογερμανική σύγκρουση στο Βερολίνο

Ελληνογερμανική σύγκρουση στο Βερολίνο

Συνέδριο με αφορμή την Ελλάδα και την οικονομική κρίση διοργάνωσε το think tank Hans Seidel, το οποίο ανήκει στο κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, αδερφό κόμμα του CDU της Άνγκελα Μέρκελ.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» ήταν επεισοδιακή καθώς σε κάποιο σημείο η συζήτηση εκτραχύνθηκε έπειτα από σχόλιο πως οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται παρά ελάχιστα το κράτος τους.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε ποικίλα σχόλια Γερμανών σχετικά με την ανταποδοτικότητα της βοήθειας προς τη χώρα μας και κυριολεκτικά η συζήτηση έγινε ροντέο.

Οι Έλληνες παριστάμενοι αντέδρασαν έντονα, τη Μαργιάννα Πυργιώτη και τον Παντελή Σκλια από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας να απαντούν στις Γερμανικές προκλήσεις, ενώ ανάλογες απαντήσεις έδωσε και ο προσκεκλημένος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Άγγελος Συρίγος.

Η ένταση κράτησε για αρκετή ώρα, κάτι που μάλλον θα προβληματίσει σοβαρά τους διοργανωτές, για το αν στο μέλλον προγραμματίσουν ξανά εκδηλώσεις ανάλογης θεματολογίας.

Σχετικές ειδήσεις