Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μονομερή σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης

Μονομερή σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης

Το ενδεχόμενο να συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία σε κυβέρνηση εθνικής εθνότητας αν η κυβέρνηση αντιμετωπίσει προβλήματα στην εφαρμογή μιας ενδεχόμενης νέας συμφωνίας με τους δανειστές, συζητιέται όλο και περισσότερο στα κεντρικά της γαλάζιας παράταξης.

Την Παρασκευή (3/4/2015) το θέμα ήταν εκ των βασικών κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ενώ αρκετά γαλάζια στελέχη τοποθετήθηκαν στον Τύπο του Σαββατοκύριακου για το θέμα.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά πάντως τόνιζαν πως ο πρώην Πρωθυπουργός απάντησε υποθετικά σε ερώτηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, ενώ για το θέμα ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος είπε πως η ΝΔ θα μπορούσε να συμμετέχει «ακόμα και σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή».

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως δε μπαίνουν στη διαδικασία να σχολιάσουν τα γαλάζια σενάρια, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία, πως η κυβέρνηση έχει μια άνετη πλειοψηφία για να υπερψηφίσει μια συμφωνία που δε θα περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και δε θα έχει καμία σχέση με τα μνημόνια των κυβερνήσεων Σαμαρά - Παπανδρέου.

Σχετικές ειδήσεις