Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Γιατί η Αγιά Σοφιά είναι σημαντική...για την Τουρκία;

Γιατί η Αγιά Σοφιά είναι σημαντική...για την Τουρκία;

Το σύμβολο του χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, η Αγιά Σοφιά παρέμεινε και το 2015 στην κορυφή της επισκεψιμότητας των τουριστών, με πάνω από 3,47 εισιτήρια να έχουν κοπεί μέσα στον χρονιά που πέρασε για την είσοδο σ' αυτό το τεράστιας σημασίας μνημείο.

Παρά την φήμη που έχει αποκτήσει στο εξωτερικό (και μέσω του σινεμά) αλλά και την προώθηση από την τουρκικό σύστημα γύρω από τον Πολιτισμό, το Τοπ Καπί παρέμεινε και πάλι πίσω από την Αγία Σοφία, με 3,25 εκατομμύρια επισκέπτες. Στην τρίτη θέση ήταν το Μουσείο Μεβλανά στο Ικόνιο με 2,34 εκατομμύρια επισκέψεις.

Στις πιο πίσω θέσεις βρίσκονταν αξιοθέατα όπως η Ιεράπολη στο Παμούκαλε στη Σμύρνη, το ανοιχτό μουσείο στο Γκιόρεμε στην Καππαδοκία, η αρχαία πόλη της Τροίας, καθώς και οι υπόγειες πόλεις στο Καϊμακλί και στο Ντερίνκουγιου.

Η Κωνσταντινούπολη ήταν ο πιο σημαντικός προορισμός της περασμένης χρονιάς για τον τουρισμό της Τουρκίας, ενώ πιο πίσω με την Καππαδοκία και τα παράλια να βρίσκονται πίσω της. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τουρκικής υπηρεσίας αρχαιοτήτων, στα 325 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της υπήρξαν 28,4 εκατομμύρια επισκέψεις.

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις