Ποιες είναι οι «τρεις δυνάμεις του Κακού» για τη Ρωσία

Ποιες είναι οι «τρεις δυνάμεις του Κακού» για τη Ρωσία

Στην καταπολέμηση των «τριών δυνάμεων του Κακού»: Τρομοκρατία, Εξτρεμισμός και Αποσχιστικές Τάσεις συμφώνησαν οι υπουργοί Άμυνας των χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο του Οργανισμού εξέφρασαν την πεποίθηση ότι τα μελλοντικά μέλη που θα ενταχθούν στη Στρατιωτική Συνεργασία του Οργανισμού αυτού, θα αποτελέσουν μια σημαντική ενισχυση προς την κατεύθυνση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Ο Αντόνοφ σημείωσε ότι ο συντονισμός των ενεργειών είναι ιδιαίτερα σημαντικός από την άποψη της «αυξανόμενης απειλής της διεθνούς τρομοκρατίας και του θρησκευτικού εξτρεμισμού», όπως διαβάζουμε στο  Βαλκανικό Περισκόπιο.

Κατά τη συνεδρίαση στην Αστάνα οι εκπρόσωποι του Οργανισμού συζήτησαν την ανάγκη κοινών αντιτρομοκρατικών ασκήσεων στο πλαίσιο της «ειρηνευτικής αποστολής του 2016» που θα πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια. Η εκκίνηση της άσκησης αυτής θα γίνει φέτος στην Κιργιζία.