Γιατί η δήμαρχος Βαρκελώνης βρήκε τον μπελά της...για τον Βαρουφάκη;

Γιατί η δήμαρχος Βαρκελώνης βρήκε τον μπελά της...για τον Βαρουφάκη;

H δήμαρχος Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, δέχεται αυστηρή κριτική γιατί παραδέχθηκε ότι ξόδεψε 950 λίρες (1.211 ευρώ) από το δημόσιο ταμείο για την τριήμερη διαμονή του Γιάνη Βαρουφάκη σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και η σύζυγός του επέλεξαν να μείνουν σε δύο διαφορετικά boutique hotel πέντε αστέρων, όταν επισκέφθηκαν την Βαρκελώνη τον περασμένο Οκτώβριο, για να μιλήσει σε συνέδριο που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, γράφει η Telegraph.

Το Ciudadanos, η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλει ότι τα συνολικά έξοδα της εκδήλωσης ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ, κατηγορώντας την ομάδα διαφάνειας της Κολάου ότι απέκρυψε τον λογαριασμό.

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε στην Telegraph ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών, όταν συμφώνησε να παραστεί στο συνέδριο. «Εξαιτίας της υψηλής προσοχής των ΜΜΕ στο πρόσωπό του, αναζήτησε μικρά και κεντρικά ξενοδοχεία στα οποία θα υπήρχε διακριτικότητα», είπε ο ίδιος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου πέρασαν δύο βραδιές στο πολυτελές Hotel Mercer, πριν μεταφερθούν στο Hotel Neri. Ο λόγος της αλλαγής, όπως εξήγησε το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης, ήταν πως δεν ήταν δυνατόν να κλείσουν τρεις συνεχόμενες νύχτες σε αυτό το ξενοδοχείο που προτιμούσε ο κ. Βαρουφάκης.

Σε συνδυασμό με τα εισιτήρια και την αμοιβή για την ομιλία του, η συμμετοχή του στο συνέδριο έφτασε συνολικά τις 3.230 λίρες, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Το Λαϊκό Κόμμα κατηγόρησε επίσης τη δήμαρχο Βαρκελώνης ότι απέκρυψε το κόστος του συνεδρίου. «Η Κολάου προσπάθησε να αποσιωπήσει το κόστος της επίσκεψης του Βαρουφάκη και το πώς η δήμαρχος ξοδεύει για τους φίλους της», δήλωσε ο Αλμπέρτο Φερνάντεζ.

Η δήμαρχος από την πλευρά της απάντησε ότι ο κ. Βαρουφάκης «έκλεισε» τη συμμετοχή του στο συνέδριο ενώ δήμαρχος ήταν ακόμη ο προκάτοχός της, Ξαβιέ Τριάς και κατηγόρησε το Ciudadanos ότι κάνει προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου. «Είναι απελπισμένοι να ξεθάψουν κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.

Εκπρόσωπος της Κολάου επίσης απάντησε ότι αν και όλες οι δημόσιες συμβάσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου, δεν γίνεται κάτι τέτοιο με τις ατομικές δαπάνες.