Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρώσος βουλευτής ζητά τη μετονομασία της Istanbul σε Κωνσταντινούπολη

Ρώσος βουλευτής ζητά τη μετονομασία της Istanbul  σε Κωνσταντινούπολη

Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, oΡώσος βουλευτής που εκλέγεται στην Αγία Πετρούπολη, Βιτάλι Μιλόνοφεπικαλείται την "επιστροφή του ιστορικού ονόματος της Κωνσταντινούπολης" και προσθέτει ότι το όνομα αυτό χρησιμοποιούνταν από την τσαρική Ρωσία,όπως δημοσιεύει το Russian Today.

Ο κ. Μιλόνοφ, γνωστός ως ο κύριος χορηγός του ρωσικού νόμου για την απαγόρευση της γκέι προπαγάνδας σε ανήλικους, πρότεινε η τουρκική πόλη Istanbul να μετονομασθεί σε Κωνσταντινούπολη σε όλους τους ρωσικούς χάρτες και στα κρατικά εγχειρίδια.

«Πολλοί κάτοικοι της χώρας μας εξακολουθούν να συνδέουν την πόλη ‘Istanbul ’ μόνο με την ιστορία του Βυζαντίου. Πριν από την επανάσταση των Μποσελβίκων, αυτή η πόλη δεν είχε άλλο όνομα από αυτό της Κωνσταντινούπολης. Σήμερα, πολλά Ορθόδοξα Χριστιανικά κράτη για παράδειγμα η Ελλάδα, διατηρεί την παράδοση αυτή», έγραψε ο Μιλόνοφ στην επιστολή του όπως σημειώνει το Ria Novosti.

“Η επιστροφή της ιστορικής ονομασίας της πόλης θα συμβολίζει ότι η χώρα μας και ο λαός μας διατηρεί στη μνήμη του την τραγική μοίρα του Βυζαντίου», έγραψε Μιλόνοφ.

«Δεν απορρίπτουμε το σύγχρονο όνομα, αλλά οφείλουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμά μας στην ιστορική δικαιοσύνη, έστω και εάν αυτή περιέχεται με τη μορφή ενός συμβόλου».

Το όνομα Κωνσταντινούπολη χρησιμοποιούνταν επίσημα από όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέχρι το 1930. Μετά η Τουρκία άλλαξε την ονομασία, όταν καθορίστηκε η χώρα ως Δημοκρατία, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχετικές ειδήσεις