Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το 70% των Βουλγάρων φοβούνται μια νέα σύγκρουση στην Τουρκία

Το 70% των Βουλγάρων φοβούνται μια νέα σύγκρουση στην Τουρκία

Ο κίνδυνος νέων συγκρούσεων στην Τουρκία αυξήθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος, σύμφωνα με το 70% των Βουλγάρων.

Αυτό δείχνει η τηλεφωνική έρευνα του Ινστιτούτου Γκάλοπ (Gallup), ωστόσο οι Βούλγαροι μάλλον δεν βλέπουν πως αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία μπορεί να επηρεάσει τη ζωή τους και δεν αναμένουν σημαντική αλλαγή στις σχέσεις Βουλγαρίας- Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη έρευνα αυτή κυρίως οι γυναίκες ανησυχούν για την κατάσταση στην Τουρκία καθώς και άτομα με ανώτερη εκπαίδευση και με κάποια κοινωνική θέση στη Βουλγαρία.

Το 27 τοις εκατό πιστεύει ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Τουρκία θα επηρεάσει τη ζωή τους, ενώ το 69 τοις εκατό έχουν αντίθετη άποψη.

Ένα υψηλό ποσοστό των Βουλγάρων το 60 τοις εκατό, πιστεύει ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

Αντίθετα, οι Βούλγαροι πολίτες, τουρκικής καταγωγής, πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως σημειώνεται, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχετικές ειδήσεις