Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια από τον δήμαρχο Χειμάρρας

Αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια από τον δήμαρχο Χειμάρρας

Αίρεται η ελληνική ιθαγένεια του δήμαρχου Χειμάρρας, Γκέρκι Γκόρο όπως αναφέρεται σε ανάρτηση που έγινε σε φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα της γείτονας χώρας.

Η είδηση μάλιστα μεταδόθηκε και από τηλεοπτικό σταθμό που επικαλέστηκε ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, τονίζοντας ότι η απόφαση πάρθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα, ο δήμαρχος Χειμάρρας, πήρε πριν από χρόνια την ελληνική ιθαγένεια, λόγω της καταγωγής του. Σημειώνεται ότι στην ελληνική ταυτότητα το όνομά του αναγράφεται ως «Γιώργος Γκόρος», ενώ στην αλβανική ως «Γκέργκι Γκόρο».

Η απόφαση για την άρση της ελληνικής ιθαγένειας, γράφει η ιστοσελίδα, επικαλούμενη ελληνικά Μ.Μ.Ε, ελήφθη μετά από τις θέσεις του στην πολιτική και τα συμφέροντα της «ελληνικής κοινότητας» της Χειμάρρας, προβαίνοντας σε πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της κοινότητας αυτής, με τα εθνικά και θρησκευτικά της δικαιώματα. Η απόφαση για την κατεδάφιση της Εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου και την κατεδάφιση 18 σπιτιών στη Χειμάρρα, γράφουν τα ελληνικά Μ.Μ.Ε, οδήγησε την Ελλάδα στη λήψη της απόφασης.

Οι ελληνικές αρμόδιες Αρχές, καταλήγει η ανάρτηση, από χρόνια είχαν ενημερωθεί για την ανθελληνική δραστηριότητα του Δημάρχου Χειμάρρας, αυτός όμως ποτέ δεν έλαβε υπόψη τις επαναλαμβανόμενες συστάσεις, γεγονός που οδήγησε τις Αρχές να προχωρήσουν σ΄ αυτή την απόφαση. Η ιστοσελίδα στην ανάρτηση της, επικαλείται ως πηγή της σχετικό άρθρο του www.tachydromos.org (http://tachydromos.org/2017/06/20/politike/aphaireitai-e-ellenike-upekooteta-tou-gkergki-gkorou.html).

Στο θέμα αναφέρονται και οι αλβανικές ιστοσελίδες Shqip.24, Respublika.al και η φιλοκυβερνητική ε/φ στην ηλεκτρονική της μορφή Ditaonline, η οποία σχολιάζει την απόφαση για το Γκόρο ως «εκδίκηση της Αθήνας».

Πηγή: militaire.gr

Σχετικές ειδήσεις