Ο Τσίπρας, η Ιόνια Οδός και η ανάπτυξη που όλο έρχεται...

Ο Τσίπρας, η Ιόνια Οδός και η ανάπτυξη που όλο έρχεται...

Εάν για κάθε φορά που ο πρωθυπουργός αυτής της ταλαίπωρης χώρας μιλά για ανάπτυξη, μας έδιναν από ένα ευρώ, τότε σίγουρα θα είχαμε γίνει πλούσιοι.

Δεν είναι αστείο, είναι η κωμικοτραγική πραγματικότητα στην οποία μας έχει μπάσει εδώ και αρκετό καιρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τα παχιά λόγια, όπου η Ανάπτυξη και η Ελπίδα όλο έρχονται, αλλά κάπου στη διαδρομή χάνονται ή μένουν από... λάστιχο.

Βγήκε, λοιπόν, στο σεργιάνι ο κ. Τσίπρας κι άρχισε πάλι τις φιέστες στην «χιλιοεγκαινιασμένη» Ιόνια Οδό και δήλωσε πως «το όραμά μας είναι μια νέα εποχή με δίκαιη ανάπτυξη, που προσφέρει σε όλη την κοινωνία και ειδικά στους πιο αδύναμους».

Και συνέχισε λέγοντας πως «η χώρα βρίσκεται για τα καλά σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση».

Ειλικρινά, ο κ. Τσίπρας δίνει την εντύπωση ότι έρχεται από άλλο πλανήτη, από μια διάσταση παράλληλη αλλά εντελώς παράταιρη ως προς την πραγματικότητα και τα δεινά που βιώνει αυτός ο τόπος.

Και το χειρότερο: Οι ομιλίες του πρωθυπουργού δίνουν την εντύπωση ότι βγαίνουν στο καρμπόν ή τον πολύγραφο. Ψέμα και αληθοφάνεια δημιουργούν έναν πολιτικό αχταρμά, τον οποίο είναι καλύτερα να τον αφήσει κανείς στην άκρη και να αδιαφορήσει, όπως με την ίδια αδιαφορία αντιμετωπίζουν το λαό αυτοί που τον κυβερνάνε.

Κι όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: «Πολλοί οι τραγικοί, αλλά μικρή η Επίδαυρος...».