ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Tα «σιγουράκια» της Τετάρτης και οι «κουβάδες»

Tα «σιγουράκια» της Τετάρτης και οι «κουβάδες»

Έλα να αρχίσουν τα στοιχήματα... Θα τη βγάλει καθαρή η κυβέρνηση ναί ή όχι; Η γενική εκτίμηση είναι ότι οι «συνέταιροι» θα το πάρουν το παιχνίδι έστω και στις καθυστερήσεις. Το πρόβλημα είναι άλλο. Με πόσες ψήφους θα καθαρίσουν το μάτς;

Όλη η συζήτηση δηλαδή θα κινηθεί στο αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να συλλέξει περισσότερες από 154 ψήφους γεγονός που θα κρίνει και την δυσκολία της Προεδρικής εκλογής.

Κομβικό ρόλο θα παίξουν οι λεγόμενοι Παπανδρεϊκοί (όσους δηλαδή επηρρεάζει ο ΓΑΠ) καθώς και οι ανεξάρτητοι του κοινοβουλίου (που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες). Για να δούμε όμως ποια είναι τα... σιγουράκια της Τετάρτης και ποιοι είναι οι... κουβάδες.

Η ανθρωπογεωργαφία των αριθμών μέχρι στιγμής είναι η ακόλουθη:

ΝΔ 126

ΣΥΡΙΖΑ 71

ΠΑΣΟΚ 28

ΑΝ.ΕΛ 13

ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ 16

ΔΗΜ.ΑΡ 10

ΚΚΕ 12

Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές 15

Ανεξάρτητοι 9

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Τατσόπουλος, Ανδρουλάκης,Κασαπίδης, Μουτσινάς, Κουράκος, Τζάκρη, Μπόλαρης, Καπερνάρος, Βουδούρης, Νικολόπουλος, Νταβρής, Αηδόνης, Γιοβανόπουλος, Γιαταγάνα, Παραστατίδης.

Ανεξάρτητοι

Πολύδωρας, Ψαριανός, Λυκούδης, Κακλαμάνης, Οικονόμου, Ιατρίδη, Μάρκου, Μπούκουρας, Αλεξόπουλος

Όπως αντιλαμβάνεστε το Σαββατοκύριακο θα «αναστενάξουν» οι ταβέρνες και τα κοψίδια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις μπάς και η κυβέρνηση καταφέρει να περάσει το φράγμα των 154, πράγμα κομματάκι δύσκολο...