ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Όταν ο κυρ – Σταύρος θυσίασε το γιο του για τα δάνεια!

Όταν ο κυρ – Σταύρος θυσίασε το γιο του για τα δάνεια!

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη από το βουλευτικό αξίωμα - Πότε συναντήθηκε με τον Σαμαρά και τι του είπε

Ο Ψυχάρης συνηθίζει να μιλάει και να απευθύνεται στους πρωθυπουργούς από το κύριο άρθρο του στο Βήμα, ενώ πολλές φορές φθάνει στο σημείο να δίνει κατευθύνσεις και συμβουλές.

Αυτή τη φορά επέλεξε να θυσιάσει τον υιο του τον Ανδρέα για να στείλει το μήνυμά του στην κυβέρνηση.

Αν και σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr η προσεχής έκδοση του Βήματος θα είναι «πολεμικό ανακοινωθέν» κατά της κυβέρνησης.

Όσοι ξέρουν τα της οικογενείας γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Ανδρέας Ψυχάρης δεν θα έκανε ποτέ κάτι μόνος του χωρίς να ρωτήσει τον κυρ- Σταύρο. Άλλωστε και η μέχρι σήμερα πορεία του Ανδρέα έγινε υπό την σκέπη του μπαμπά. Άπαντες γνωρίζουν ότι δεν θα γινότανε ποτέ διπλωμάτης καριέρας αν δεν ήταν γιός του Ψυχάρη και βαφτιστήρας του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι πολλά.

Από το ενδεχόμενο ο Ανδρέας να είναι δυσαρεστημένος επειδή δεν αξιοποιήθηκε στις πρόσφατες μετακινήσεις που έγιναν στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο Παιδείας αφού είναι γνωστές οι φιλοδοξίες του και η στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση, μέχρι και τα ζητήματα που αφορούν τα δάνεια των εταιρειών του Ψυχάρη, αλλά και οι επιχειρηματικές συμμαχίες που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο των ΜΜΕ και όχι μόνο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι ο αείμνηστος ο Λαμπράκης, όταν «έφυγε» από τη ζωή άφησε στον Ψυχάρη μόνο τίτλους, δημοσιογραφικά μαγαζιά και δάνεια. Εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα ο Σταύρος Ψυχάρης προσπαθεί επί της ουσίας να «καθαρίσει» τον ΔΟΛ από τα δάνεια και τα χρέη καταστώντας τον Οργανισμό ανενεργό φορολογικά, χωρίς όμως να χάσει τους τίτλους τους οποίους θέλει να μεταβιβάσει στη νέα εταιρεία που έχει «στήσει» για αυτό τον σκοπό την «Σ.Π. Ψυχάρης Μέσα Ενημερώσεως».

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω ο κυρ-Σταύρος ευελπιστούσε ότι μέσω των ρυθμίσεων για τα «κόκκινα δάνεια» θα κατάφερνε να μαζέψει το τεράστιο άνοιγμα του ΔΟΛ τόσο προς τις τράπεζες, όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και την ημέρα της τοποθέτησης του Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Ψυχάρης αφιέρωνε τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του στο Μαξίμου, υποδεικνύοντας στον Α. Σαμαρά τον άνθρωπο που έπρεπε να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος, όλως τυχαίως είναι φίλος του Ψυχάρη και συνονόματός του...

Οι πληροφορίες λοιπόν λένε ότι ο «Εκδότης» δεν είναι ικανοποιημένος από τις ρυθμίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τα κόκκινα δάνεια διότι τα δάνεια των ΜΜΕ δεν «κουρεύονται».

Έστειλε λοιπόν, πρωί – πρωί, τον Ανδρέα στο Μαξίμου (σήμερα Παρασκευή 14/11/2014) να μεταφέρει το μήνυμα της δυσαρέσκειας στον Σαμαρά.
Ο Αντρίκος τα... είπε χαρτί και καλαμάρι, αν και στην ανακοίνωση άφησε να διαφανεί ότι είναι «ρομαντικός της πολιτικής» και διάφορα άλλα δακρύβρεχτα...

Καθοριστικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω παίζουν και οι τελευταίες συμμαχίες του Ψυχάρη με τον «Τίγρη» για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον ΟΠΑΠ αλλά και η άγρια κόντρα του κυρ-Σταύρου με τον Μπόμπολα για το ίδιο θέμα.

Τα λεφτά βλέπετε είναι πολλά και ο «Εκδότης» φρόντισε να στείλει ένα μήνυμα στο Σαμαρά ότι έχει τη δυνατότητα να κλονίσει την κυβερνητική σταθερότητα.

Όπως μας έλεγε παλιά καραβάνα της πολιτικής το μήνυμα ήταν το ακόλουθο: «Αντώνη πρόσεχε γιατί θα έρθουν κι άλλες παραιτήσεις...».

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη... σιωπηρή απάντηση του Μαξίμου...

Σχετικές ειδήσεις