ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Οι Βρυξέλλες σκότωσαν... ένα πεθαμένο!

Οι Βρυξέλλες σκότωσαν... ένα πεθαμένο!

Οι δανειστές χτυπούν αλύπητα μια κυβέρνηση που έχει αποδημήσει, εδώ και καιρό, εις τας αιωνίους μονάς, εις τας δέλτους της Ιστορίας...

«Είμαστε περίπου αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί λύση», αυτό τουλάχιστον διαμηνύουν στην κυβέρνηση. Σα να λέμε «ολίγον έγκυος»...

Αυτή είναι η ψυχοσύνθεση της κυβέρνησης εν μέσω διαπραγματεύσεων. Μιας κυβέρνησης που προφανώς έχει πεθάνει πολιτικά και πάνω από τη σορό της έρχονται οι Βρυξέλλες και ρίχνουν τη χαριστική βολή.

Το τελευταίο... ανέκδοτο είναι ότι ψάχνουν λύση «πολιτικά διαχειρίσιμη».

Τι σημαίνει αυτό;

Να είναι, λένε, «κάπως ευχάριστη». Να μην είναι πολύ δυσάρεστη για τον λαό και πέσει η κυβέρνηση.

Και προς θεού να μην υπάρξει παράταση του υπάρχοντος μνημονίου διότι έτσι ακυρώνεται το περίφημο «βγαίνουμε από τα μνημόνια» του Αντώνη Σαμαρά.

Πιο τραγικό δεν θα μπορούσε να γίνει.

Μετά από τόσες διαβεβαιώσεις του Σαμαρά, του Βενιζέλου και των άλλων «παλικαριών» της κυβέρνησης ότι «η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια», ότι «γυρίζουμε σελίδα», ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα και νέα μνημόνια», ότι «η χώρα ανακτά την πρωτοβουλία των κινήσεων και την οικονομική της αυτοτέλεια», να έρχονται τώρα και να ψιθυρίζουν με ασκήσεις θάρρους: «Αν έχετε την καλοσύνη μη μας χτυπάτε τόσο σκληρά... χτυπήστε μας αλλά με τρόπο».

Με τέτοια κυβέρνηση ποιος Έλληνας δεν αισθάνεται εθνικά υπερήφανος;

Ποιος πολίτης δεν αισθάνεται σιγουριά;

Κοιμηθείτε ήσυχοι. Ο Βαγγέλης και ο Αντώνης βαστάνε στα στιβαρά τους μπράτσα τη χώρα. Δυναμίτες!