ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Και χίλια... Περιστέρια να σου φιλούν τα χέρια

Και χίλια... Περιστέρια να σου φιλούν τα χέρια

Η συνέντευξη – «σούπα» και οι αναφορές στον Σαμαρά

«Καταπληκτικέ πρωθυπουργέ μας, ευτυχώς που ήρθατε στην Αμφίπολη και σώθηκε ο τάφος! Αν δεν ήσασταν εσείς ποιος ξέρει τι κακό θα μας είχε βρει...», αναφώνησαν τα περιστέρια με πρώτη και καλύτερη την Αικατερίνη που κελαηδούσε συνεχώς, αλλά τίποτα δεν έλεγε.

Και να σου τα ωδικά πτηνά: «Ο Αντώνης τσίου, ο Αντώνης τσίου...», αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα.

Κο, κο, κο, τόσους μήνες, κι αυγό τίποτα... και μάλιστα κάποιοι «κακεντρεχείς» τόλμησαν να πουν ότι γίνεται πολιτική εκμετάλλευση του θέματος. Εεε, όχι!

Υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι αυτοί οι αδάμαντες ηθικής θα εκμεταλλευόντουσαν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;

Πάντως στην συνέντευξη Τύπου ήταν όλοι εκεί. Στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού. Κάμερες, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, Έλληνες και ξένοι για να μάθουν τα αποτελέσματα των ανασκαφών που έχουν μονοπωλήσει την επικαιρότητα.

Η αγωνία στο κατακόρυφο. «Δεν μπορεί, σήμερα θα μάθουμε ποιος είναι ο ένοικος του τάφου, θα δούμε ποιοι είναι οι θησαυροί του μνημείου», ψιθύριζε εδώ και μέρες όλη η Ελλάδα και όχι μόνο...

Τζίφος όμως... Μούφα η συνέντευξη.

-«Ποια είναι η είδηση ρε παιδιά;» ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι. Απόκριση καμία. «Δεν ξέρουμε ακόμα... θα μας πουν οι ανθρωπολόγοι» και διάφορες άλλες αστείες δικαιολογίες.

«Ποιος είναι ο νεκρός;», «για ποιον φτιάχτηκε το μνημείο;». Τίποτα. Παρωδία η υπόθεση, όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει και από το Newsbomb.

Η Αμφίπολη είναι απλά άλλο ένα άλλοθι μιας κυβέρνησης που καταρρέει και αναζητά σανίδες σωτηρίας προκειμένου να αλλάξει την πολύ κακή πολιτική ατζέντα.

Ψάχνουμε το θαύμα της Αμφίπολης, ρίχνουμε κανα – δυο υποθέσεις σαν του Καρατζαφέρη με μίζες περί εξοπλιστικών, ανοίγουμε το θέμα με τις μίζες του ΟΤΕ είκοσι χρόνια μετά, ξεφουρνίζουμε την υπόθεση του Βατοπεδίου δέκα χρόνια μετά και βάζουμε τα περιστέρια να κελαηδάνε περί Μεγάλου Αλεξάνδρου και περί κορυφαίων στρατηγών, χωρίς όμως να μας δείχνουν τίποτα.

Το «πουλάκι τσίου» δηλαδή, ίσα να καλύψουμε την πολιτική αποτυχία των διαπραγματεύσεων και τα νέα ανυπόφορα μέτρα που απαιτεί η τρόικα να περάσουν στην ελληνική κοινωνία.

Όλοι μαζί παιδιά: Κο, κο, κο...

Σχετικές ειδήσεις