ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ξεφτίλισαν το θεσμό του Προέδρου, Σαμαράς-Βενιζέλος!

Ξεφτίλισαν το θεσμό του Προέδρου, Σαμαράς-Βενιζέλος!

Αν το ημερολόγιο δείχνει σωστά τις μέρες, μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης της συμφοράς, απομένουν πλέον μόλις 9 μέρες για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΕΝΝΕΑ. Καλά διαβάσατε. Το ότι ο υποψήφιος Πρώτος Πολίτης της Χώρας, ο άνθρωπος που θα φτάσει στο Υπέρτατο Αξίωμα που μπορεί να φτάσει Έλληνας, εννέα ημέρες πριν η Βουλή τον εκλέξει είναι ο «άγνωστος Χ», ασφαλώς και δεν αποτελεί τιμή για τον θεσμό.

Για την ακρίβεια τον ξεφτιλίζει. Και πέρα από το θεσμό, ξεφτιλίζει και τους βουλευτές, τόσο τους κυβερνητικούς που θα συρθούν σε μια επιλογή την οποία ακόμη δεν ξέρουν, όσο και τους ανεξαρτήτους, η ψήφος των οποίων θα κρίνει και το αν θα οδηγηθούμε στις κάλπες.

Όπως ξεφτιλίζει (για μια ακόμη φορά) και 11 εκατομμύρια Έλληνες που δεν ξέρουν καν ποιος θα είναι υποψήφιος για αρχηγός του Κράτους τους, εννιά μόλις μέρες πριν την εκλογή (;) του. Αλλά αυτό δεν είναι πρωτοφανές για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο....

Είναι μια συνήθεια (τους) που έγινε λατρεία. Όπως είναι συνήθεια τους να σκύβουν το κεφάλι στο πραγματικό αφεντικό τους. Την Μέρκελ.
Προτίμησαν να ξεφτιλίσουν το θεσμό του ΠτΔ από το να ορθώσουν το (όποιο) ανάστημα τους και έστω αυτή η διαδικασία να πραγματοποιηθεί με τους δικούς τους όρους.

Οι τύποι δεν είναι απλά πολιτικά νάνοι, είναι και επικίνδυνοι. Γιατί ευτελίζοντας την κεφαλή του πολιτεύματος, το βάζεις σε κίνδυνο. Αλλά τι να λέμε; Ως κυβέρνηση κατοχής κυβερνούν και τέτοιες είναι οι επιλογές τους.

Σχετικές ειδήσεις