ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το ζήσαμε κι αυτό: Η κυβέρνηση των «αριστερών σοφιστών» καταδικάζει τα κινήματα διαμαρτυρίας!

Το ζήσαμε κι αυτό: Η κυβέρνηση των «αριστερών σοφιστών» καταδικάζει τα κινήματα διαμαρτυρίας!

Έπρεπε να έρθει μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση στα πολιτικά πράγματα της χώρας, για να ακούσουμε ότι το δικαίωμα στη διαμαρτυρία ισοδυναμεί με πολιτικές εκδηλώσεις τύπου «κατσαρόλας», όπως αυτό που οδήγησε στην αιματηρή πτώση της κυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή στις 11 Σεπτεμβρίου 1973 από το χουντικό κίνημα του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ.

Ναι, το ακούσαμε και αυτό! Και το ακούσαμε από τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι, λίγα χρόνια νωρίτερα έβγαιναν και οι ίδιοι από το μετερίζι της αντιπολίτευσης, για να διαδηλώσουν, «αγανακτισμένα»!

Είναι δε τέτοιο το μένος των ανθρώπων αυτών που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση εάν τελικά πιστεύουν αυτά που πρεσβεύουν.

Μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, τρία προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο πολιτικός του υφιστάμενος Ανδρέας Νεφελούδης επιδίδονται, με ιδιαίτερη σπουδή, στην καταδίκη οποιουδήποτε κινήματος διαμαρτυρίας, μιλώντας, άλλοτε για «όρια της συνταγματικής ανοχής» κι άλλοτε για «υβρεολόγους και ανεγκέφαλους συγγραφείς» που θέλουν να βγουν στο δρόμο και να φωνάξουν.

Ο Νίκος Φίλης «είδε» πίσω από το κίνημα «Παραιτηθείτε» ένα σχέδιο Β’ της ΝΔ. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος με δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας (13/06/2016) έκανε αντιπαραβολή του κινήματος με τη «διαμαρτυρία της κατσαρόλας» στη Χιλή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εντάξει, τους ξέρουμε όλους αυτούς. Τα ξέρουμε αυτά, τα έχουμε μάθει».

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Νεφελούδης έγραψε: «Αγαπητοί μου φίλοι, βλέπω ότι όλοι ασχολείστε με τους ‪#‎ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, δεν αξίζει τον κόπο. Όταν χρειάστηκε να ασχοληθούμε, μιλώ για πέρσυ τον Ιούλιο, πήραν το μάθημα τους. Θα έχει πλάκα στο Σύνταγμα την Τετάρτη, κολαγόνα, Τζημέριες υστερίες, ανεγκέφαλοι "συγγραφείς" , κοινώς υβρεολόγοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, θα κάνουν ένα σόου με σύνθημα, "φέρτε πίσω αυτά που σας φάγαμε". Μην χολοσκάτε, αν τους μισούς από αυτούς τους γυρίσει κανείς ανάποδα, θα πεταχτεί από τις τσέπες τους το μισό χρέος της χώρας. Άντε και καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν».


Το παραπάνω ηλεκτρονικό «πόνημα» καταδεικνύει το επίπεδο του πολιτικού λόγου που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση απέναντι σε όποιες φωνές επιθυμούν να διαδηλώσουν εναντίον της.

Τελικά, τι φοβάται η κυβέρνηση; Γιατί επιδεικνύει τόσο «ευαίσθητα» αντανακλαστικά σε μια κίνηση διαμαρτυρίας, όποια κι αν είναι αυτή κι απ’ όπου κι αν προέρχεται;

Οι αντιδράσεις των κυβερνώντων αγγίζουν τα όρια της μνημειώδους γραφικότητας. Άραγε, πόσο γρήγορα λησμόνησαν τα έργα και τις ημέρες τους, όταν οι ίδιοι κατέβαιναν στην πλατεία Συντάγματος, ωρυόμενοι και αγανακτισμένοι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική; Η απάντησή τους είναι εξίσου βλακώδης: Άλλο οι «Αγανακτισμένοι» κι άλλο οι «Παραιτηθείτε».

Τελικώς, σε αυτή τη χώρα είμαστε πολύ καλοί στο να λέμε σοφιστείες. Ιδίως όταν αυτές συνδυάζονται με τη «γλυκειά» καρέκλα της εξουσίας...

Σχετικές ειδήσεις