ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Στην «αγχόνη» των Μνημονίων οι Έλληνες: 4.300 κατασχέσεις κάθε μέρα!

Στην «αγχόνη» των Μνημονίων οι Έλληνες: 4.300 κατασχέσεις κάθε μέρα!

Η κυβέρνηση των «υψηλών διαπραγματευτών» έχει αποφασίσει να μιμηθεί το παράδειγμα της Ισπανίας: θέλει να πετάξει στο δρόμο τους Έλληνες από τα σπίτια τους, να τους πάρει ό,τι έχουν και δεν έχουν από τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες, ενώ την ίδια στιγμή δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για το εάν τα «καμάρια» της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ παραμένουν ατιμώρητα!

«ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ» ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ – ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Οι άνθρωποι είναι τραγικοί: Μόνο στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου φέτος οι εφορίες «άδειασαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς 428.465 οφειλετών. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και τις κατασχέσεις του Μαΐου τότε συνολικά ξεπερνούν κατά πολύ τις 500.000.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι το «μακρύ χέρι» του φοροεισπρακτικού μηχανισμού έχει αποφασίσει να μην αφήσει τίποτε όρθιο, ξεκινώντας από τους μεροκαματιάρηδες και τους μικροοφειλέτες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, κάθε μήνα γίνονται πάνω από 100.000 κατασχέσεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι (α’ τετράμηνο του 2015) όπου είχαν γίνει 333.776 κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων», φέτος αυξήθηκαν κατά 30%: από 83.444 μηνιαίως (κατά μέσο όρο) στο α’ τετράμηνο του 2015 έφτασαν στις 107.116 το 2016. Από τις αρχές του 2014, όταν γίνονταν μόλις 7.000 κατασχέσεις τον μήνα, το 2015 οι κατασχέσεις πενταπλασιάστηκαν και φέτος επταπλασιάστηκαν.

Μπράβο ρε παιδιά! Αυτή είναι πολιτική! Μας πείσατε! Η κοροϊδία, όμως, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Βάσει της έκθεσης απολογισμού για την περσινή χρονιά της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο την 1η Ιανουάριου 2016 ήταν 86,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνολικά 62 οφειλέτες χρωστούν πάνω από 100 εκατ. ευρώ έκαστος, ήτοι θα έπρεπε όλοι μαζί να είχαν καταβάλει στην εφορία το αστρονομικό ποσό των 26,4 δισ. ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί στο 30,5% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, συνολικά 6.925 άτομα και επιχειρήσεις χρωστούν ποσά άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Μήπως, λοιπόν, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να το πάρει λίγο... αλλιώς το όλο ζήτημα;

Την πληρώνουν οι μικροί...

Η «επιδρομή» των φοροελεγκτικών μηχανισμών καταδεικνύει κι ακόμη ένα στοιχείο: ότι οι κατασχέσεις στοχεύουν και στα περίπου 3,5 εκατομμύρια των μικροοφειλετών, παρότι μόλις 17.000 χρωστούν συνολικά περίπου τα 65 από τα σχεδόν 90 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία.

Σύμφωνα, πάντα, με τη ΓΓΔΕ, μέσα στο α’ τετράμηνο του 2016:

- Έγιναν 8.706 πλειστηριασμοί
- Εκδόθηκαν άλλες 9.810 παραγγελίες κατάσχεσης
- Άνοιξαν 1.423 νέοι φάκελοι κατάσχεσης (3,5 φορές περισσότεροι από πέρυσι)
- Μπήκαν 1.701 υποθήκες σε ακίνητα (τετραπλάσιες από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι)

Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε: Κανείς δεν λέει ότι θα πρέπει να μένουν ατιμώρητοι όσοι χρωστούν χρήματα στο κράτος. Αλλά όχι να πέφτει κυνήγι σε ανθρώπους του μόχθου και την ίδια στιγμή, τα μεγαλύτερα λαμόγια που λυμαίνονταν επί σειρά ετών πακτωλό χρημάτων να «βγαίνουν λάδι».

Παίζετε επικίνδυνα με τη φωτιά εκεί στην κυβέρνηση. Κι όσο τραβάτε το σχοινί, τόσο πιο επικίνδυνα γίνονται τα πράγματα. Αφήστε, λοιπόν, τα «ψαράκια» και κυνηγήστε πρωτίστως τους «μεγαλοκαρχαρίες».

Εκτός κι αν έχετε αποφασίσει να μας πείσετε, με εύσχημο τρόπο, ότι «τα έχετε κάνει πλακάκια» μαζί τους...

Σχετικές ειδήσεις