ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Τι είχες... Κατρούγκαλε τι είχα πάντα! Νέο «τσεκούρι» στις κύριες συντάξεις στα τέλη Αυγούστου

Τι είχες... Κατρούγκαλε τι είχα πάντα! Νέο «τσεκούρι» στις κύριες συντάξεις στα τέλη Αυγούστου

Είναι φορές που ειλικρινά αναρωτιόμαστε πού θα βρείτε εσείς εκεί στην κυβέρνηση πέτρα, για να κρυφτείτε με όλα αυτά τα απίθανα που κατά καιρούς παρουσιάζεται στον κοσμάκη ως «κόκκινες γραμμές».

Έτσι, λοιπόν, διαψεύδεται πανηγυρικά πλέον ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξουν περικοπές στις κύριες συντάξεις, αφού χιλιάδες συνταξιούχοι στο τέλος Αυγούστου θα δουν ψαλιδισμένες τις απολαβές τους, επειδή θα υπολογιστεί η εισφορά 6% υπέρ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο άθροισμα των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων.

Μπράβο, κύριε καθηγητά! Για πολλοστή φορά μας δουλεύετε όλους και κυρίως του απόμαχους της δουλειάς «ψιλό γαζί»!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», πριν από την ψήφιση του «νόμου Κατρούγκαλου» η συγκεκριμένη εισφορά υπολογιζόταν επί του ποσού μιας κύριας σύνταξης. Ωστόσο, με το νέο νόμο ορίζεται στο εξής πως σε περίπτωση που ο δικαιούχος λαμβάνει περισσότερες από μία κύριες συντάξεις, η εισφορά υπολογίζεται στο άθροισμα των καταβαλλόμενων ποσών.

Μάλιστα, σύμφωνα, πάντα με την εφημερίδα, η επιβολή της νέας αυτής εισφοράς που θα οδηγήσει σε ισόποση μείωση της δεύτερης κύριας σύνταξης, θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η Ιουλίου. Κοινώς, τι είχες... υπουργέ μου, τι είχα πάντα!

«Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους» θεωρούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ (για ποσά άνω των 30 ευρώ τον μήνα), οι οποίοι απαλλάσσονται από τη συγκεκριμένη παρακράτηση.

Κατά τα λοιπά, βάσει της υπουργικής εγκυκλίου, ως καταβαλλόμενο ποσό κύριας σύνταξης, επί του οποίου υπολογίζεται η εισφορά, θεωρείται:

- Για τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, καθώς και γι’ αυτές που θα υπολογιστούν με τον παλαιό τρόπο, το ακαθάριστο ποσό σύνταξης μετά των πάσης φύσεως προσαυξήσεων (επίδομα τέκνων, συζύγου), επιδόματος απόλυτης αναπηρίας ή εξωιδρυματικού επιδόματος, ειδικής προσαύξησης ΤΣΜΕΔΕ και της προσαύξησης μονοσυνταξιούχων ΤΣΑΥ, αφού πρώτα αφαιρεθούν όλες οι κρατήσεις και πριν από τον υπολογισμό του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).

- Για τις συντάξεις που θα υπολογιστούν με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού (Νόμος Κατρούγκαλου), το συνολικό ποσό που προκύπτει από το άθροισμα των επιμέρους ποσών εθνικής, ανταποδοτικής σύνταξης και προσωπικής διαφοράς, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος απόλυτης αναπηρίας και του εξωιδρυματικού επιδόματος. Από το συνολικό αυτό ακαθάριστο ποσό αφαιρούνται τα ποσά της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων του 2010 και του 2011 και επιβάλλεται εισφορά πριν από τον υπολογισμό του ΦΜΥ.

Ούτε να χαλάσει κανείς το σάλιο του επάνω σας δεν είστε πλέον άξιοι! Θα μείνετε στην Ιστορία επάξια ως οι πιο κυνικοί οικονομικοί δολοφόνοι της χώρας! Εύγε και εις... ανώτερα!

Σχετικές ειδήσεις