ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Και ο Τσίπρας τον χαβά του: Nα δεσμευτεί και η ΕΕ για μια συμφωνία επί του ελληνικού χρέους

Και ο Τσίπρας τον χαβά του: Nα δεσμευτεί και η ΕΕ για μια συμφωνία επί του ελληνικού χρέους

Στο ίδιο πάντα μοτίβο, ότι η Ελλάδα παραμένει ο «καλός μαθητής» των Μνημονίων και άρα θα πρέπει και οι δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους αναφορικά με τη σύναψη μιας βιώσιμης συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή (09/09/2016) συνέντευξη στο euractiv.com, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου των μεσογειακών χωρών της ΕΕ στο Ζάππειο Μέγαρο.

Απαντώντας, ειδικότερα, σε ερώτηση για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο πρωθυπουργός είπε: «Είναι ξεκάθαρο κομμάτι της συμφωνίας που υπογράφτηκε πέρυσι τον Ιούλιο, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της και καθώς η Ελλάδα υλοποιεί με συνέπεια όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ώστε να υπάρξει οριστική έξοδος από αυτή την κρίση και θα πρέπει να υλοποιήσει και η άλλη πλευρά τις δεσμεύσεις της, που αφορούν μια συμφωνία για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Κύριε Τσίπρα, εμείς δεν βλέπουμε την άλλη πλευρά να το παίζει «καλός Σαμαρείτης». Μάλλον ζητούν περισσότερο αίμα, οπότε ας μην κοροϊδευόμαστε!

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε και επί των γερμανικών αποζημιώσεων, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «ζήτημα εθνικής σημασίας για την Ελλάδα, που παραμένει ανοιχτό και η Ελλάδα το προσεγγίζει αναζητώντας τον πιο συνετό και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την οριστική επίλυσή του».

Καταπληκτική τακτοποίηση του θέματος! Σκέφτεται ο πρωθυπουργός - «διαπραγματευτής» να ζητήσει την... ηθική ικανοποίηση των θυμάτων που διέλυσε η ναζιστική μπότα κατά τη διάρκεια της Κατοχής!

Για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο και της κρίσης αυτής, κινείται προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεχίζουν να εφαρμόζουν με συνέπεια αυτά τα οποία έχουν συμφωνήσει. «Η προσφυγική κρίση μας αφορά όλους και όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την ανθρωπιστική και αποτελεσματική της διαχείριση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Να αναλάβουν, όμως και οι άλλοι τις ευθύνες τους, κ. Τσίπρα. Γιατί μέχρι τώρα, ο μόνος λαός που επιδεικνύει η ανθρωπιά και αλληλεγγύη είναι ο ελληνικός. Αλλά αυτά για τους... εταίρους σας είναι «ψιλά γράμματα». Να δείτε πώς λέγεται; Α, ναι! Αρχή της αναλογικότητας!

Σε ό,τι αφορά τη Σύνοδο που διεξάγεται Αθήνα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «η πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε καλύτερα, ώστε να γίνει η ατζέντα της Μεσογείου, συστατικό κομμάτι της ευρωπαϊκής ατζέντας. Και αυτό είναι μια καθαρά φιλοευρωπαϊκή κίνηση».

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως εξήγησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, «δεν αποβλέπει στην αναδιανομή πολιτικής ισχύος. Αποβλέπει σε ένα καλύτερο, πιο παραγωγικό, πιο ειρηνικό και πιο ανθρώπινο μέλλον. Και αυτό ενδιαφέρει την Ευρώπη στο σύνολό της».

Κύριε Τσίπρα, σας βλέπουμε σύντομα στο Βερολίνο για εξηγήσεις ενώπιον της θυμωμένης κυρίας Βίσμαρκ... εεε Μέρκελ.

Σχετικές ειδήσεις