ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Αλβανία και Τουρκία «αλωνίζουν» και η κυβέρνηση λουφάζει στη γωνία!

Αλβανία και Τουρκία «αλωνίζουν» και η κυβέρνηση λουφάζει στη γωνία!

Είναι απίστευτο και συνάμα εξευτελιστικό αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τον Ερντογάν και τον Ράμα. Οι δύο γείτονες προκαλούν συστηματικά – σχεδόν με μία φωνή – αμφισβητώντας τα κυριαρχικά και τα εθνικά δικαιώματα της Ελλάδας και η κυβέρνηση του Αλέξη του «διαπραγματευτή» στέκει νωθρή και άνευρη, μπροστά σε αυτή την κατάσταση!

Τελικώς, ας μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας τι περιμένει, για να αντιδράσει; Και, φυσικά, δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση να κηρύξει πόλεμο στους δύο γείτονες.

Αλλά, βρε αδερφέ, πες μια κουβέντα παραπάνω, φώναξε! Μίλα! Πες, επιτέλους, και μια φορά κάτι για αυτή τη ρημάδα την Πατρίδα που την καταντάνε «κουρελού» δυο νοματαίοι στη νοτιοανατολική γωνιά των Βαλκανίων!

Με απλές παρατηρήσεις και ανακοινώσεις περί «απερίφραστης καταδίκης» δεν βγαίνει ούτε χαΐρι ούτε προκοπή. Κι αυτό ο «διαπραγματευτής» Αλέξης οφείλει να το βάλει καλά στο μυαλό του.

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα. Και πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει διατρανώσει ξεκάθαρα πολλές φορές τα δίκαια εθνικά αιτήματα της χώρας, είναι υποχρέωση KAI του πρωθυπουργού να τοποθετείται επ’ αυτών.

Κανείς δεν μιλάει ούτε για πολέμους, ούτε για αιματοχυσίες. Αλλά, σίγουρα, κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει «θερμά επεισόδια» τύπου Ιμίων, με ταπεινωτικές ευχαριστίες προς τον αμερικανικό παράγοντα και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Εάν ως χώρα, ως έθνος, κινούμαστε φοβικά απέναντι σε αυτά που μας ανήκουν – είτε δικαιωματικά είτε συμβατικά – τότε υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα.

Και σίγουρα, το να λουφάζουμε νωχελικά στη γωνίτσα μας δεν συνιστά λύση... Εντάξει, κύριε Τσίπρα; Το κατάλαβες, Αλέξη;

Σχετικές ειδήσεις