ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κυπριακό: Ενότητα και ομοψυχία πριν να είναι... αργά!

Κυπριακό: Ενότητα και ομοψυχία πριν να είναι... αργά!

Σκληρή παρτίδα... πόκερ παίζεται στη Γενεύη για το μείζον ζήτημα του Κυπριακού.

Σαράντα δύο χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα στη Μεγαλόνησο, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι αναζητούν εναγωνίως μία λύση.

Βασική επιδίωξη της ελληνοκυπριακή πλευράς και της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να είναι η διαφύλαξη, ως κόρην οφθαλμού, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλά και η φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού.

Με την κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα στα οποία αφέθηκε να εισέλθει με την παθητικότητα της στο Κυπριακό, η κατάσταση έφτασε πλέον σε οριακό σημείο, με τους Τούρκους να παζαρεύουν ένα προς ένα τα χωριουδάκια της Μεγαλονήσου και να αξιώνουν τρελές απαιτήσεις.

Οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και μήνες και όχι στο... και πέντε των διαπραγματεύσεων.

Σε αυτές τις επαφές θα έπρεπε αναμφισβήτητα ως βασική προϋπόθεση να ήταν η ύπαρξη κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πνεύμα συνεννόησης. Η έλλειψη αυτών των αναγκαίων συνθηκών βαρύνει εξ ολοκλήρου τον κυβερνητικό συνασπισμό που εγκλωβίστηκε στον πολιτικό τζόγο και στις αριστερίστικες εμμονές στα εθνικά θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται εγκλωβισμένος μεταξύ του πάγιου δόγματος η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαραστέκεται, των πιέσεων από το διεθνή παράγοντα για να κλείσει η υπόθεση αυτή με μια συμφωνία που θα έχει πολλές ομοιότητες με το σχέδιο Ανάν και θα περιέχει μεγάλες υπαναχωρήσεις από τις κόκκινες γραμμές που είχε διατυπώσει μόλις πριν λίγους μήνες ο πρόεδρος Αναστασιάδης αλλά και της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και την Κύπρο που δεν επιθυμεί μια οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά μια δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία.

Παράλληλα, στην Κύπρο, η πολιτική ηγεσία είναι διχασμένη καθώς, τις κατευθύνσεις της διαπραγμάτευσης του προέδρου Αναστασιάδη στηρίζουν το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, ενώ αντιτίθενται το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, η Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι.

Εν κατακλείδι, απαιτείται σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενότητα, ομοψυχία και εθνική συνεννόηση σε Ελλάδα και Κύπρο, με μόνο στόχο την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού.

Σχετικές ειδήσεις