ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Γιάννη Μπουτάρη, εμείς δεν ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες!

Γιάννη Μπουτάρη, εμείς δεν ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες!

Ειδήσεις | Γιάννης Μπουτάρης: Είχε δεν είχε την είπε πάλι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης την παρόλα του και μάλιστα διάλεξε τα εγκαίνια της πολιτικής κίνησης με τα «ορφανά» του Σημίτη στη ΔΕΘ, για να ανακοινώσει δημόσια ότι... ντρέπεται που είναι Έλληνας.

Διαβάστε και θαυμάστε: «Χορτάσαμε πια και από τη νέα αριστερά και από την παλιά αριστερά και από το πάνω και το κάτω, το δεξί και από το αριστερό. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τις παλιές μας αντιλήψεις και να ακούσουμε αυτό που είπαν και οι τρεις. Οτι πάμε για μια καινούργια Ελλάδα και καινούργια Ελλάδα με σαλαμούρα δεν γίνεται. Πρέπει να ανοιχτούμε προς τα έξω. Εγώ ντρέπομαι πια, σας το λέω εντίμως, ότι πηγαίνω ταξίδια στο εξωτερικό και ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Ντρέπομαι να με κοιτάνε σαν λεπρό. Ντρέπομαι γιατί έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει εθνική συνείδηση, μια κυβέρνηση η οποία νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Και δεν είναι αυτή η κυβέρνηση μόνο. Δυστυχώς. Είναι και το κακό ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και ας μην ξεχνάμε ότι και στη Ν.Δ. υπάρχουν ψήγματα καλά. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες κακοί. Όλη η ιστορία σήμερα εκεί που έχει φτάσει είναι ότι είμαστε όλοι με χάπια . Είμαστε υποχρεωμένοι για να αποβάλουμε αυτό το αντιφατικό, από τη μια τον λαϊκισμό και από την άλλη ζήτω η Ελλάδα. Ε, φτάνει πια με αυτή την Ελλάδα. Για να πούμε ζήτω η Ελλάδα πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά και να ξεκινήσουμε μια καινούργια πορεία. Νέοι είμαστε, ακόμα, έχουμε καιρό», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ε, λοιπόν, κύριε δήμαρχε, όχι! Εμείς δεν ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες. Εκείνοι που θα έπρεπε να ντρέπονται ήταν οι άνθρωποι που σας προσκάλεσαν και ήρθαν να μας πουν ότι ευαγγελίζονται το καινούργιο και την πολιτική ανανέωση! Ποιοι; Οι ίδιοι που συμμετείχαν ενεργά σε μνημονιακές κυβερνήσεις και τώρα έρχονται να το παίξουν αυτόκλητοι σωτήρες του Έθνους!

Αντί να κάνουν πέρα και να έρθουν στις θέσεις τους νέοι άνθρωποι, έρχονται, όπως κι εσείς, να κάνουν κήρυγμα από καθέδρας για τη «Νέα Αλλαγή», η οποία βρωμάει και ζέχνει από τον «δεινοσαυρισμό» τους!

Έλεος πια με αυτή την υποκρισία! Και όσο για τα χάπια, στα οποία αναφέρεστε, θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων που στηρίξατε ήταν εκείνες που έχουν οδηγήσει εκατομμύρια Έλληνες στην κατάθλιψη και την απόγνωση. Και έρχεστε εσείς τώρα να μας πείτε τα δικά σας για ανανέωση και τα ρέστα!

Και κάτι ακόμα: Για να πείτε «ζήτω η Ελλάδα» δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια! Χρειάζεται ψυχή. Αλλά πού να τη βρείτε εσείς και οι όμοιοί σας, όταν στο βωμό της «πολιτικής ορθότητας» εξισώνατε μια ζωή τον πατριωτισμό και τη φιλοπατρία με τον στείρο και επικίνδυνο εθνικισμό;

Καλή εβδομάδα, Γιάννη Μπουτάρη! Και να θυμάσαι αυτό που είχε πει τον 6ο π.Χ. αιώνα ο Σκύθης ηγεμόνας και φιλόσοφος Ανάχαρσις όταν απάντησε σε κάποιον που τον ειρωνεύτηκε για τη σκυθική του καταγωγή: «Εμοί μεν όνειδος η πατρίς, συ δε τη πατρίδι» (μτφρ: «Για μένα είναι ντροπή η πατρίδα μου, ενώ εσύ είσαι ντροπή για την πατρίδα σου!»).

Σχετικές ειδήσεις