ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ομολογία Χρυσόγονου: Πώς να αντισταθούμε στους δανειστές, όταν μας απειλούν με χρεοκοπία;

Ομολογία Χρυσόγονου: Πώς να αντισταθούμε στους δανειστές, όταν μας απειλούν με χρεοκοπία;

Τη στιγμή που ο Πάνος Σκουρλέτης σήκωνε «μπαϊράκι» για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος στη συνέχεια αναδιπλώθηκε, ήρθε η στήριξη από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονο, η οποία, όμως, έκρυβε σημαντικές αλήθειες.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «FOCUS 103,6 FM», ο κ. Χρυσόγονος είπε: «Επί της ουσίας ο κ. Σκουρλέτης έχει δίκιο για την εκποίηση μονάδων της ΔΕΗ με χαμηλό τίμημα. Το ζήτημα είναι αν έχεις δύναμη αντίστασης έναντι των δανειστών. Αν δεν έχεις εναλλακτικές και απειλείσαι με χρεοκοπία, μπορεί να βρεθείς με το πιστόλι στον κρόταφο. Είναι γεγονός ότι αν εκποιήσεις τη ΔΕΗ, δεν μπορείς μετά να την πάρεις πίσω. Αν αποκαταστήσεις τη φερεγγυότητά σου, μπορείς μετά να αυξήσεις μισθούς και συντάξεις. Ζητούμενο παραμένει η ανάπτυξη».

Κύριε Χρυσόγονε, δεν ξέρουμε εάν το έχετε αντιληφθεί, αλλά η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και επτά χρόνια διαρκώς με ένα πιστόλι στον κρόταφο!

Και όσο και να θέλει μια χώρα να αποκαταστήσει τη φερεγγυότητά της, όσο και να προσπαθεί, η ίδια η εξέλιξη των γεγονότων έχει αποδείξει ότι «Μνημόνιο» και «ανάπτυξη» είναι έννοιες ασύνδετες μεταξύ τους.

Και το πιο σημαντικό: Παραδέχεστε ότι πράγματι οι δανειστές απειλούν την κυβέρνηση, πως αν δεν δώσει «κοψοχρονιά» τη ΔΕΗ, τότε όλα μένουν στον «αέρα».

Είναι ωραίες οι φιλολογικές συζητήσεις και οι εσωκομματικές διαφωνίες σας, αλλά η ουσία βρίσκεται αλλού, κύριε Χρυσόγονε: Στο γεγονός ότι κανείς από εσάς δεν έχει το θάρρος να βγει ανοικτά και να συγκρουστεί γι’ αυτή την ρημάδα την Πατρίδα.

Τσακωμοί για τα μάτια του κόσμου, κύριε ευρωβουλευτά. Κι όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας: λάδι μπόλικο, αλλά τηγανίτα τίποτα!

Σχετικές ειδήσεις