ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το ακούσαμε κι αυτό από τον Τσίπρα: Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις λειτουργούν στην Ελλάδα

Το ακούσαμε κι αυτό από τον Τσίπρα: Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις λειτουργούν στην Ελλάδα

Τελικώς σε αυτή τη χώρα, αδέρφια, έχουμε ξεφύγει τελείως: Δεν μπορούμε πλέον να καταλάβουμε ποιος πουλάει τρέλα σε ποιον, ποιος λέει την αλήθεια και ποιος μας κοροϊδεύει κατάμουτρα, δείχνοντας κιόλας ότι αυτά που λέει είναι σωστά και δεν χωρούν καμίας αμφισβήτησης!

Για πολλοστή φορά, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να πείσει τους εταίρους ότι πρέπει να ενισχυθεί η κοινωνική διάσταση της Ευρώπης. Μέχρι εδώ τίποτε μεμπτό. Ωστόσο, μια χαρακτηριστική δήλωση του πρωθυπουργού κατά την παρέμβασή του στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), μας άφησε όλους «κάγκελο».

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας: «Χρειαζόμαστε πολιτικά αποτελέσματα για την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης. Ισχυρές δεσμεύσεις και πράξεις. Να δοθεί τέλος στις εξαιρέσεις, όπως συνέβη με την περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα».

Τώρα, συγγνώμη κιόλας, αλλά ποιος «φωτεινός παντογνώστης» του έγραψε τον λόγο; Ποιες συλλογικές διαπραγματεύσεις υπάρχουν στην Ελλάδα; Με τα Μνημόνια η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και χρόνια σε μια μόνιμη κατάσταση εξαίρεσης! Θα τρελαθούμε τελείως! Το ότι ΘΑ φέρετε νομοσχέδιο σύντομα στη Βουλή που ΘΑ τις ρυθμίζει αυτό είναι έτερον εκάτερον. Μέχρι τώρα, όμως, δεν λειτουργούσε κάτι.

Εάν υπήρχαν συλλογικές διαπραγματεύσεις, κύριε πρωθυπουργέ, δεν θα συζητούσαμε για τους ισχνούς μισθούς που λαμβάνουν οι νέοι εργαζόμενοι, ούτε για τη «μαυρίλα» που υπάρχει σε πολλούς τομείς εργασίας και αναγκάζει χιλιάδες Έλληνες να εγκαταλείπουν τη χώρα, για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.

Κύριε Τσίπρα, αντί να πιάνετε στασίδι στο σοσιαλιστικό κονάκι της Ευρώπης, μήπως πρέπει να δείτε λίγο σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή το εργατικό δυναμικό της χώρας;

Καλές οι δημόσιες σχέσεις, καλό και το φλερτ με την Κεντροαριστερά, αλλά με τούτη την έρημη τη χώρα θα ασχοληθείτε λιγάκι;

Όχι τίποτε άλλο, αλλά έτσι όπως το πάτε σε λίγο θα λέτε στους εταίρους ότι είμαστε και εκτός Μνημονίων και εκεί θα αρχίσουν να γελάνε ως και οι πέτρες...

Σχετικές ειδήσεις