ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Προκαλεί ο Τσίπρας: Φωτιές θα έχουμε, το ζήτημα είναι να προλαβαίνουμε να τις σβήνουμε

Προκαλεί ο Τσίπρας: Φωτιές θα έχουμε, το ζήτημα είναι να προλαβαίνουμε να τις σβήνουμε

Ως δήθεν πυροσβεστικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επισκέφθηκε την αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, σε μια προσπάθεια αφενός να κατεβάσει τους ήδη οξυμένους τόνους της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους πυροσβέστες και το Νίκο Τόσκα, αφετέρου να επαναβεβαιώσει την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας στους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά μάχη με τις φλόγες.

Ακούσαμε, λοιπόν, τον κ. Τσίπρα να εξαίρει τον ρόλο και την προσφορά των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού Ξηράς που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και οι οποίοι επιτελούν όπως είπε, «ένα έργο αυταπάρνησης και ηρωισμού για το κοινό καλό».

Εκείνο, όμως, που προκάλεσε, αλγεινή εντύπωση ήταν η προσπάθεια του πρωθυπουργού να «χρυσώσει το χάπι» στους ανθρώπους αυτούς, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: «Έγιναν ουσιαστικά βήματα ώστε και με αυτές τις περιορισμένες δαπάνες να είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο αποτελεσματικότητας και τα πτητικά μέσα να βρίσκονται σε ετοιμότητα».

Συμπλήρωσε δε: «Φωτιές θα έχουμε, το ζήτημα είναι να προλαβαίνουμε να τις σβήνουμε πριν επεκταθούν και επιφέρουν καταστροφικά αποτελέσματα».

Φαίνεται πως ο κύριος πρωθυπουργός δεν διάβασε καλά την ανακοίνωση που απέστειλαν οι πυροσβέστες στον κ. Τόσκα (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ), με την οποία του επισημαίνουν τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή σε επίπεδο υλικοτεχνικού εξοπλισμού το Πυροσβεστικό Σώμα.

Είναι καλοί οι επαινετικοί λόγοι, κύριε πρωθυπουργέ, αλλά σε μια χώρα, όπου τα καλοκαίρια οι πυρκαγιές δίνουν και παίρνουν, το «πετσόκομμα» ελέω... Μνημονίου κρίσιμων κονδυλίων για την ενίσχυση της πυροπροστασίας ισούται με καθαρή αυτοκτονία.

Οι μνήμες από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 είναι ακόμη νωπές, κύριε πρωθυπουργέ. Και σίγουρα αυτή η χώρα δεν θα αντέξει να ξαναζήσει ακόμη μία τέτοια τραγωδία...

Ίσως έτσι να καταλάβετε έστω και όψιμα αυτό που έλεγε ο Χίλων ο Λακεδαιμόνιος (600-520 π.Χ.): «Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας».

Σχετικές ειδήσεις