ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Δημοσκοπήσεις: Ένας πολιτικός «κλεφτοπόλεμος» για τα... μάτια του κόσμου

Δημοσκοπήσεις: Ένας πολιτικός «κλεφτοπόλεμος» για τα... μάτια του κόσμου

Δημοσκοπήσεις | Ειδήσεις: Είναι διασταυρωμένο πια σε τούτη τη χώρα, αδέρφια: Κάθε φορά που το εκάστοτε κυβερνών κόμμα φτάνει σε πολιτικό αδιέξοδο, τότε ξεκινά μια τεχνητή ένταση, ώστε ο κόσμος να αποπροσανατολιστεί από τα όσα δεινά τραβάει και να ασχοληθεί με θέματα άνευ ουσίας και σημασίας.

Με φόντο την προσφυγή της ΝΔ στο ΕΣΡ, η οποία έκανε λόγο για «δημοσκοπήσεις – φαντάσματα του Μαξίμου» και για «προπαγάνδα», μοιραία επιστρέφουμε σε μια συζήτηση που αφορά τη σημασία των δημοσκοπήσεων.

Κατ’ αρχάς, οφείλουμε να το πούμε ντόμπρα και σταράτα: Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να αναδείξουμε τις δημοσκοπήσεις ως ένα στατιστικό εργαλείο που καταγράφει τον «σφυγμό» των πολιτών για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που τους αφορούν και τους απασχολούν. Δυστυχώς!

Και λέμε «δυστυχώς», γιατί η δημοσκόπηση είναι, ουσιαστικά, ένα επιστημονικό εργαλείο έρευνας και καταγραφής της πραγματικότητας. Αλλά αυτό αφορά στο εξωτερικό.

Εδώ στην Ελλάδα, ο μανδύας της εντιμότητας και της αντικειμενικότητας των σφυγμομετρήσεων έχει γίνει «κουρελού», αφού το γνωρίζουν ως και οι πέτρες ποιοι και με ποιον τρόπο αξιοποιούν τα γκάλοπ, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν «κλίμα» και να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Εξίσου σοβαρός είναι και ο πρότερος... ανέντιμος βίος των δημοσκοπήσεων, με τα απίστευτα «στραπάτσα» ιδίως στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Το θέμα είναι πως πάλι θα ξεκινήσει ένας απίστευτος θόρυβος, αδέρφια, χωρίς κανένα απολύτως νόημα: τα κόμματα εξουσίας θα αρχίσουν να «κοκορομαχούν» για το ποιος προπαγανδίζει και ποιος κάνει μικροπολιτική σε βάρος της κοινωνίας, ποιος κοροϊδεύει τους πολίτες.

Μα, συγγνώμη κιόλας, αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Έλληνας; Πόσο μπορεί να τον αγγίξει αυτή η ψευτο-διαμάχη, όταν έχει εκατοντάδες προβλήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητά του, όπως για παράδειγμα πώς θα βγάλει τον μήνα με τα ψίχουλα που του αφήνει – αν του αφήνει - για να ζήσει η υπερφορολόγηση;

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτή η ερώτηση δεν έχει καμία απολύτως σημασία και έτσι ξεκινά από το τίποτα μια αντιπαράθεση, έτσι... για τα μάτια του κόσμου!

Μόνο που ο κόσμος δεν τα τρώει αυτά...