ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Τόμσεν: Αγάπες και γλυκόλογα από έναν στυγνό «οικονομικό δολοφόνο»

Τόμσεν: Αγάπες και γλυκόλογα από έναν στυγνό «οικονομικό δολοφόνο»

Ο Πολ Τόμσεν, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του όσο κανείς με τον «εφιάλτη» των Μνημονίων αποφάσισε ξαφνικά να αρχίσει τα κοπλιμέντα για την ελληνική οικονομία, μετά και το deal της ΕΚΤ με το ΔΝΤ για την κεφαλαιακή επάρκεια του τραπεζικού συστήματος στη χώρα μας.

«Δεν βλέπουμε καθόλου προβλήματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μια στρατηγική για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Έτσι είναι αδέλφια: πετάμε για... τυράκι τον καλό το λόγο και τσουπ! Δώστου μετά και μια ολίγη από κόκκινα δάνεια. Γιατί, πώς να το κάνουμε, τα «κοράκια» λυσσάνε για ελληνικό «κασέρι», θέλουν να τους τα δώσουμε όλα «μπιρ παρά», μαζί με τ’ ασημικά!

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες», είχε πει ο Λαοκόων σύμφωνα με τον Λατίνο ποιητή Βιργίλιο. Και σε αυτή την περίπτωση, οι Δαναοί δεν είναι άλλοι από το σινάφι του κ. Τόμσεν, που επιχειρεί να βάλει χέρι στα πάντα, ευλογώντας μια κυβέρνηση που λέει «ναι σε όλα», επειδή έτσι πρέπει να φέρονται τα «καλά παιδιά»!

Ποιον κοροϊδεύεις, ρε Πολ, με τις αγάπες και τα λουλούδια;

Σχετικές ειδήσεις