ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Επίσκεψη Ερντογάν: Ο γύφτος ώσπου να χαρεί, έσπασε το νταούλι...

Επίσκεψη Ερντογάν: Ο γύφτος ώσπου να χαρεί, έσπασε το νταούλι...

Προσπάθησε να βγει με «κόκκινο» ο εξ Ανατολών «καρντάσης» Ερντογάν στον Προκόπη Παυλόπουλο κι έλαβε την απάντηση που θα άρμοζε σε οποιονδήποτε αμφισβητεί, με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο, το Διεθνές Δίκαιο και τις συμφωνίες, όπως τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας απαράμιλλο πολιτικό ήθος και θάρρος απέναντι σε μια ρητορική αμφισβητήσεων και αναιρέσεων στις οποίες επιδόθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, τόσο πριν όσο και μετά την άφιξή του στην Ελλάδα.

Γιατί, πώς να το κάνουμε, αδέρφια, όταν ζητάς άκριτα και ανιστόρητα την επικαιροποίηση μιας Συνθήκης, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά: την αμφισβητείς!

Ο Ερντογάν νόμισε πως με μια πολιτική τοποθέτηση θα έριχνε – για να χρησιμοποιήσουμε κι έναν μπασκετικό όρο – «τάπα» στον ύπατο πολιτειακό άρχοντα της Ελλάδας. Για να λάβει, εν τέλει, τη δέουσα απάντηση ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» και πως «εγώ δεν είμαι εκτελεστικός πρόεδρος όπως ο Ερντογάν, αλλά η κυβέρνηση θα απαντήσει σε όσα είπε ο τούρκος πρόεδρος.

Παρατήρησε ωστόσο, «ότι ως νομικός, και επειδή μιλάμε για επικαιροποίηση της Συνθήκης, η ερμηνεία του Δικαίου και οι μέθοδοι είναι εκείνες που επιτρέπουν την προσαρμογή της συνθήκης στα εκάστοτε δεδομένα».

Τα ίδια και χειρότερα επιχείρησε να κάνει λίγη ώρα αργότερα και κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Αλέξη Τσίπρα, αναγείροντας ζήτημα για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση: «Μην ξεχνάτε, πριν από 43 χρόνια έγινε εισβολή στην Κύπρο». Παράλληλα, του είπε πως «εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε ορθόδοξες λειτουργίες σε κάποιο τζαμί, όπως συμβαίνει τελευταία με την Αγιά Σοφιά. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις ιδιαιτερότητες κάθε θρησκείας».

Οπότε, (εξ Ανατολών) καρτνάση μου, άστο καλύτερα: Το σόου δεν «πέρασε». Τα τερτίπια αυτά δεν πιάνουν. Πήγες να κάνεις τον έξυπνο, να μιλήσεις για «μισογεμάτα ποτήρια» και τα ρέστα και πήρες τις απαντήσεις που άξιζες…

Α και για την Ιστορία, αυτά που είπες για τα… ανύπαρκτα βασανιστήρια στη χώρα σου, μάλλον πρέπει να το ψάξεις λίγο καλύτερα και να μην επιδεικνύεις επιλεκτική αμνησία, όταν ακούς για «λευκά κελιά», tamam; (ή κατά το ελληνικότερον «εντάξει;»)...

Σχετικές ειδήσεις