ΨΩΝΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Superfoods: Οι υπερτροφές είναι ελληνικές!

Superfoods: Οι υπερτροφές είναι ελληνικές!

Η εταιρεία που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων με τα καινοτόμα προϊόντα της και να κάνει εντύπωση ακόμη και στις ΗΠΑ

Σπιρουλίνα και Ιπποφαές. Δύο φυσικά συμπληρώματα διατροφής που κάνουν θραύση στη χώρα μας, αλλά και εκτός συνόρων. Χάρη σε μία εταιρεία. Η AstraMedicalSuperfoods (ή σκέτο Superfoods, όπως τη συναντάμε πιο συχνά), μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση, όχι μόνο έκανε γνωστά τα εν λόγω προϊόντα στη χώρα μας, όχι μόνο πρόλαβε να παρουσιάσει στα πολύ λίγα χρόνια της ιστορίας της μια πλήρη σειρά βιταμινών και συμπληρωμάτων στην ελληνική αγορά, αλλά και κατάφερε να βγει εκτός συνόρων και να διαπρέψει και στο εξωτερικό.

Το 2012 έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία της οποίας τα προϊόντα πέρασαν τα αυστηρά τεστ του FDA, του περίφημου οργανισμού που ελέγχει την ποιότητα τροφών και φαρμάκων στις ΗΠΑ, και πωλούνται ήδη με τεράστια επιτυχία στην αμερικανική αγορά.

Δέκα χρόνια ζωής, πέντε χρόνια καινοτομίας

Η εταιρεία είναι ήδη μια από τις μεγαλύτερες στο είδος της στην Ελλάδα. Και αυτό το πέτυχε μέσα σε 5 μόλις χρόνια. Η Astra Medical Hellas Superfoods δημιουργεί τα δικά της προϊόντα από το 2008. Ήταν μια στρατηγική απόφαση της επιχείρησης, που είχε ιδρυθεί το 2003, να αποφύγει συνειδητά να αντιπροσωπεύσει ξένες εταιρείες στην Ελλάδα. Όλα της τα προϊόντα είναι πραγματικές καινοτομίες και παράγονται στη χώρα μας. Βασίζονται σε ελληνικά φυτά και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη υγεία του οργανισμού μας. Ανάμεσα στα προϊόντα της Superfoods θα βρει κανείς λύσεις για το ζάχαρο, για τα οστά, για την εγκεφαλική λειτουργία, για τη χώνευση, για την καρδιά, για τα μάτια, για τη σεξουαλική υγεία, για τον ύπνο, για το αδυνάτισμα, για την αποτοξίνωση, για το ανοσοποιητικό σύστημα, για το συκώτι, για την προστασία από τον ήλιο και, βεβαίως, βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα διατροφής για αντοχή και ενέργεια.

Μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα των πέντε ετών, η εταιρεία κατάφερε να κάνει γνωστά και ευρέως αποδεκτά στην Ελλάδα προϊόντα της, όπως το Ιπποφαές EUBIAS, τη Σπιρουλίνα Gold EUBIAS, το Βασιλικό Πολτό EUBIAS, τις Κάψουλες Κανέλας Extra EUBIAS, το Ομανίτους, το Umbrella Policosanol κ.α.

Η συνταγή της επιτυχίας

Μυστικό της επιτυχίας της ήταν ο συνδυασμός ενός απόλυτα εξειδικευμένου τμήματος έρευνας & ανάπτυξης (R&D) και της εξελιγμένης αντίληψης στον τομέα του marketing των προϊόντων της. Τα έμπειρα στελέχη της επιχείρησης, αφοσιωμένα στις αξίες και τους στόχους της εταιρείας, που να φτιάχνει χρήσιμα και ποιοτικά προϊόντα και να γίνει η πρώτη επιλογή της αγοράς, αναζητούν συνεχώς νέους δρόμους για την εξέλιξη της φυσικής διατροφής και την ενίσχυσή της με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά.

Όπως ήταν λογικό, η μαγική αυτή συνταγή, έφερε και τις ανάλογες επιτυχίες –και δεν μιλάμε μόνο στον εμπορικό τομέα. Οι διακρίσεις για την Astra Medical Hellas Superfoods είναι ουκ ολίγες. Στα Βραβεία Corporate Superbrands Greece 2011-2012, έλαβε το βραβείο «Χρυσός Ήλιος» ως η Κορυφαία Ανερχόμενη Ελληνική Εταιρική Επωνυμία. Ενώ στο διήμερο Φαρμακευτικό Συνέδριο Hellas Pharm 2013, η εταιρεία έλαβε τιμητική διάκριση για την καθιέρωση των υπερτροφών στην Ελλάδα.

Το όραμα για το μέλλον

Για την πρώτη βράβευση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Astra Medical Hellas - Superfoods κ. Γιάννης Λιακόπουλος είχε δηλώσει: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη βράβευση της Superfoods στα Superbrand 2012. Το γεγονός αυτό, επιβεβαιώνει ότι είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε συναισθηματικό δέσιμο και σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των πελατών και της εταιρίας και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό. Η Superfoods είναι ηγέτης στον τομέα των φυτικών συμπληρωμάτων διατροφής, χάρη στη υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα καθώς και στη νέα γκάμα προϊόντων».

Με όραμα να γίνει μια από τις πιο αγαπητές ελληνικές φίρμες και να κάνει γνωστά τα προϊόντα της σε όλον τον κόσμο, η Astra Medical Hellas Superfoods μπαίνει στην δεύτερη δεκαετία της (και μόλις στην δεύτερη πενταετία της ως αμιγώς ελληνική εταιρεία, που παράγει αποκλειστικά εγχώρια προϊόντα) με τη φόρα της «ανερχόμενης», του «ταλέντου» αν θέλετε να μιλήσουμε σε αθλητική διάλεκτο. Στα επόμενα χρόνια θα αποδείξει αν η εντυπωσιακή της εκκίνηση μπορεί να την κάνει μια σπουδαία φίρμα διεθνώς. Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, η αυριανή επιτυχία της Superfoods θα μοιάζει με ένα συμβολισμό της εξόδου ολόκληρης της χώρας από την δυσχερή της θέση και της πορείας προς ένα καλύτερο μέλλον.