ΨΩΝΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ένα φυστικοβούτυρο από... τις Σέρρες!

Ένα φυστικοβούτυρο από... τις Σέρρες!

To μοναδικό Ελληνικό γνήσιο φυστικοβούτυρο!

Αν ρωτούσες πριν από μερικά χρόνια τι είναι το φυστικοβούτυρο, θα έπαιρνες την απάντηση «Αμερικανιά»!

Σήμερα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, καθώς ο παραγωγός των Σερρών, Χρήστος Αγριανίδης, «σύστησε» το προϊόν στους έλληνες καταναλωτές.

fystikovoutyro

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία απασχολούνται ο ίδιος, η γυναίκα του και τα 2 τους παιδιά.

Σήμερα, η εταιρεία του κ. Αγρανίδη εμπορεύεται περισσότερους από 700 τόνους φιστίκι, το οποίο και διανέμει σε σούπερ μάρκετ, αλλά και σε μεγάλα καταστήματα delicatessen.

Η εταιρία δημιουργήθηκε το 2000 και εδρεύει στην Αμμουδιά Σερρών. Από τα πρώτα κιόλας βήματα ακολουθούν παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής Ξηρών Καρπών σε μεγάλη ποικιλία και σύμφωνα με ποιοτικές σταθερές διεθνούς νομοθεσίας. Η φιλοσοφία της πηγάζει από το γεγονός ότι το τελικό προϊόν καταλήγει σε ανθρώπους που θέλουν να γευτούν κάτι υγιεινό και ποιοτικό.

Το ελληνικό φυστικοβούτυρο είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, καθώς περιέχει μόνο φιστικόψυχα και αλάτι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν στην οικογένεια των οσπρίων) έχουν υψηλή διατροφική αξία. Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, των καλών λιπαρών (κυρίως μονοακόρεστων) και αντιοξειδωτικών ουσιών που μάλιστα αυξάνεται η συγκέντρωση τους στα ψημένα φιστίκια. Το φυστικοβούτυρο χρησιμοποιείται αρκετά στην Αμερική και Βρετανία ως άλειμμα σε ψωμί, αλλά και σε σέικ, γλυκά και για υλικό σε σάλτσες.

Διαβάστε επίσης:

Μικιό: Το ελληνικό σνακ που γίνεται... μόδα