ΜΠΑΣΚΕΤ

Σικάγο Μπουλς: Όταν οι πρωταθλητές του ΝΒΑ σκόραραν 49 πόντους!

Σικάγο Μπουλς: Όταν οι πρωταθλητές του ΝΒΑ σκόραραν 49 πόντους!

Σαν σήμερα, το 1999, οι Σικάγο Μπουλς, λίγους μήνες μετά το δεύτερο three-peat της ιστορίας τους, έζησαν την πιο ντροπιαστική βραδιά της ιστορίας τους!

Στα NBA Finals της σεζόν 1997/98, οι «ταύροι» με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάικλ Τζόρνταν πήραν τη σειρά με τους Γιούτα Τζαζ (4-2 νίκες) και πανηγύρισαν το τρίτο σερί πρωτάθλημα τους. Ήταν το δεύτερο three-peat της ιστορίας τους, μετά από εκείνο της περιόδου 1991-1993.

Το ίδιο καλοκαίρι, όμως, ο «Air» είπε το δεύτερο «αντίο» από την ενεργό δράση και μέσα σε λίγους μήνες στο Σικάγο κατάλαβαν ότι τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα.

Μάλιστα, πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την απόσυρση του Τζόρνταν, οι Μπουλς έγραψαν την πιο ντροπιαστική βραδιά της ιστορίας τους! Στον εντός έδρας αγώνα με τους Μαϊάμι Χιτ, οι «ταύροι» δεν κατάφεραν καν να σκοράρουν 50 πόντους!

Συγκεκριμένα, οι φίλοι τους που βρέθηκαν στο United Center σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια, είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να χάνει με 49-82, μόλις εννιά μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Για την ακρίβεια το ματς με τους Χιτ ήταν ακριβώς 300 ημέρες μετά το «The Shot» του Μάικλ Τζόρνταν μπροστά στον Μπράιον Ράσελ, στο Game 6 των τελικών στη Γιουτα...