ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Ιστορικό επίτευγμα στο Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις (video)

Euroleague: Ιστορικό επίτευγμα στο Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις (video)

Euroleague: Σπουδαίο επίτευγμα από τον Παούλιους Γιανκούνας, ο οποίος με τη συμμετοχή του κόντρα στον Παναθηναϊκό έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο παίκτης της Ζαλγκίρις έφτασε τα 354 παιχνίδια και ξεπέρασε τον Φελίπε Ρέγιες της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον οποίο μέχρι σήμερα (11/12) μοιράζονταν την πρώτη θέση. Ο Ισπανός φόργουορντ, όμως, δεν έπαιξε στη αναμέτρηση των Μαδριλένων με τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης. Η κόντρα τους, πάντως, αναμένεται να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς αμφότεροι συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Μόνο 16 από τις 354 συμμετοχές του Γιανκούνας δεν ήταν με τη φανέλα της Ζαλγκίρις, αλλά με εκείνη της Χίμκι, ενώ αυτή είναι η 18η συνεχόμενη σεζόν του 36άχρονου Λιθουανού στη διοργάνωση.

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι πως και το ντεμπούτο του στη διοργάνωση το πραγματοποίησε απέναντι στον Παναθηναϊκό! Ήταν στις 6 Νοεμβρίου 2003, όταν σημείωσε 12 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ, σε ηλικία 19 ετών, στη νίκη της Ζαλγκίρις, με 80-74, επί των «πρασίνων», στο Κάουνας.

Πίσω από τους Γιανκούνας και Ρέγιες ακολουθεί ο παλαίμαχος Χουάν Κάρλος Ναβάρο που έγραψε ιστορία με την Μπαρτσελόνα με 341 αγώνες, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης με 336 αγώνες, ένας ακόμη παίκτης των «ερυθρόλευκων», ο Γιώργος Πρίντεζης με 321 και ένας ακόμη Έλληνας, ο παλαίμαχος Νίκος Ζήσης με 310.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν και γιατί