ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γράφει ιστορία στο Eurobasket 2022 - Το όνομα του δίπλα σε Γκάλη, Νοβίτσκι

Γιαννης Αντετοκούνμπο Giannis Antetokounmpo
Intime News

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «Greek Freak» γράφει ιστορία με τις εμφανίσεις του στο Eurobasket 2022 και με την εμφάνιση του κόντρα στην Ουκρανία έβαλε το όνομα του δίπλα σε αυτά των Νίκου Γκάλη και Ντιρκ Νοβίτσκι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν «διαστημικός» και πέτυχε νέο ρεκόρ καριέρας, σημειώνοντας δεύτερη «40άρα» σε διάστημα μικρότερο των 15 ημερών!

Ο ηγέτης της Εθνικής, μετά τους 40 πόντους που είχε κόντρα στη Σερβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, σκόραρε 41 στην αναμέτρηση με τους Ουκρανούς.

Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη εμφάνιση ο Αντετοκούνμπο έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης τον 21ο αιώνα, ο οποίος σημειώνει «40άρα» σε αγώνα τελικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο προηγούμενος που το είχε πράξει ήταν ο σπουδαίος Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος είχε πετύχει 43 στον αγώνα με την Ισπανία το 2001.

Ο τρίτος Έλληνας με 40+ πόντους σε Eurobasket

Όσον αφορά στην Εθνική, ο Αντετοκούνμπο έγινε ο τρίτος Έλληνας παίκτης, ο οποίος σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους σε ματς του Eurobasket. Πρώτος στη λίστα είναι, φυσικά, ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος το έπραξε πέντε φορές, με κορυφαία όλων τους 46 πόντους κόντρα στη Σουηδία το 1983. Όσο για τον πρώτο (χρονικά) που τα είχε καταφέρει, είναι ο αείμνηστος, Γιώργος Κολοκυθάς, ο οποίος είχε σκοράρει 43 στην αναμέτρηση με την Ισπανία το 1967.

Σχετικές ειδήσεις