ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Στο ΦΕΚ το προεδρικό διάταγμα «ελληνοποίησης» του Τόμας Ουόκαπ

Ολυμπιακός: Στο ΦΕΚ το προεδρικό διάταγμα «ελληνοποίησης» του Τόμας Ουόκαπ
Eurokinissi

Κάτω από άκρα μυστικότητα και διαδικασίες express, που εγείρουν ερωτήματα ως προς τους χειρισμούς ΕΟΚ και κυβέρνησης, ο Τόμας Ουόκαπ του Ολυμπιακού πολιτογραφήθηκε Έλληνας πολίτης. 

Κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου είναι πλέον ο Τόμας Ουόκαπ, με τη σφραγίδα του ΦΕΚ να μπαίνει άμεσα και τον άσο του Ολυμπιακού, που λογίζεται πλέον ως γηγενής, να έχει δικαίωμα να συμμετάσχει και στην Εθνική Ελλάδας μπάσκετ.

Διαδικαστικά βέβαια απομένει να ορκιστεί και Έλληνας, κάτι που θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τόσο γρήγορα που έχει «τρέξει» η υπόθεση.

Το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό ήθελαν (διαπίστωσαν όμως πως δεν μπορούν μέχρι να ορκιστεί) να τον δηλώσουν από σήμερα ως Έλληνα στον ΕΣΑΚΕ, για να παίξουν με 7 ξένους στα playoffs, ίσως και να λέει πολλά για την express διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Αναλυτικά το ΦΕΚ αναφέρει πως:

«Η τιμητική πολιτογράφηση του αλλοδαπού Γουόκαπ Τόμας Ράιαν του Ρέιμοντ Μπόιντ ειναι μια απόφαση η οποία λαμβάνεται καθώς ο παίκτης μπορεί να προσφέρει μέσω της επαγγελματικής του δραστηριότητας σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα συνεισφέροντας στις διακρίσεις της Εθνικής ομάδας».

Φυσικά, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και θέλουν απαντήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Διαβάστε επίσης:

Παναθηναϊκός: Πήρε θέση για τον Ουόκαπ - «Δεν θα ακολουθήσουμε τακτικές κοροϊδίας κι ανθελληνισμού»

Ολυμπιακός: Με «fast track» διαδικασία πήρε το ελληνικό διαβατήριο ο Ουόκαπ

Ολυμπιακός: Ανανέωσε και ο Ουόκαπ - Υπέγραψε για τέσσερα χρόνια