ΜΠΑΣΚΕΤ

Είναι γιος του Τζόρνταν ο Μπάτλερ; Η εμφάνιση κόντρα στον Γιάννη φούντωσε τις θεωρίες συνωμοσίας

Είναι γιος του Τζόρνταν ο Μπάτλερ; Η εμφάνιση κόντρα στον Γιάννη φούντωσε τις θεωρίες συνωμοσίας
SCREENSHOT - VIDEO

Ο Τζίμι Μπάτλερ κάνει μυθικές εμφανίσεις με τους Μαϊάμι Χιτ στη σειρά των Playoffs του NBA απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και δίνει εκ νέου τροφή για τις ομοιότητες με τον GOAT Μάικλ Τζόρνταν.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι Μιλγουόκι Μπακς στη σειρά των των Playoffs του NBA απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του κόπιασαν για να έχουν το καλύτερο ρεκόρ στη regular season και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, αλλά κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συνέχειας, καθώς βρίσκονται πίσω με 3-1 και θέλουν 3 νίκες στη σειρά (οι δύο στην έδρα των Χιτ) για να μην αποκλειστούν.

Δράστης αυτής της μεγάλης έκπληξης για την ομάδα που βρέθηκε στα Playoffs ως 8η μέσω των Play In δεν είναι άλλος από τον Τζίμι Μπάτλερ. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε το ματς της ζωής του, πέτυχε 56 πόντους και έδωσε στο Μαϊάμι τη νίκη, παρά το triple-double του Γιάννη Αντετοκουνμπο (26 πόντους, 13 ασίστ και 10 ριμπάουντ).

Στις ΗΠΑ, ωστόσο, η νέα μεγαλειώδη εμφάνιση του Μπάτλερ έδωσε τροφή σε μια θεωρία συνωμοσίας που υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια. Και σύμφωνα με την οποία ο Αμερικανός άσος ενδέχεται να είναι… γιος του Μάικλ Τζόρνταν.

Σύμφωνα με αυτή, ο πρώην παίκτης των Σικάγο Μπουλς μοιάζει πάρα πολύ με τον -κατά πολλούς- κορυφαίο όλων των εποχών στο NBA. Μάλιστα, έχει γίνει και σχετική ανάλυση που παρουσιάζει ολόιδια τη μύτη τους, ενώ και άλλα χαρακτηριστικά είναι ισομετρικά μεταξύ τους. Έχουν ανάλογο ύψος (μόλις 2 εκατοστά ψηλότερος ο Μπάτλερ), ενώ και η σωματοδομή τους είναι παρόμοια.

Και σε αγωνιστικό επίπεδο, πάντως, ο Τζίμι «Μπάκετ», όπως τον αποκαλούν στο NBA, θυμίζει τον Μάικλ Τζόρνταν καθώς είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς Clutch Players, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει ότι μπορεί για να εκνευρίσει τον αντίπαλό του μιλώντας του ασταμάτητα. Όπως έκανε και ο Air!

Οι λάτρεις αυτής της θεωρίας όμως το έχουν προχωρήσει αρκετά βήματα παραπάνω… Όπως αναφέρουν ο Μπάτλερ γεννήθηκε στο Χιούστον του Τέξας στις 14 Σεπτεμβρίου του 1989. Εννιά μήνες νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 1988, ο Μάικλ Τζόρνταν είχε αντιμετωπίσει με τους Σικάγο Μπουλς τους Ρόκετς στο Χιούστον, δηλαδή εκεί που βρισκόταν τότε η μητέρα του άσου των Χιτ, Λόντα.

Μάλιστα, ο Μπάτλερ δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του, ενώ η μητέρα του τον παράτησε στην ηλικία των 13 ετών, έχοντας εκμυστηρευτεί χρόνια μετά σύμφωνα με διάφορα σενάρια, πως τον άφησε επειδή σταμάτησε να την χρηματοδοτεί κάποιος μυστικά. Αυτός, σύμφωνα πάντα με τη θεωρία συνωμοσίας, ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος δεν ήθελε να γίνει γνωστό πως είχε παιδί εκτός γάμου.

Σχετικές ειδήσεις