ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Break στο Σαν Φρανσίσκο οι Λέικερς με Ντέιβις - Στο 1-1 το Νικς-Χιτ - MVP ο Εμπίιντ (vids)

NBA: Break στο Σαν Φρανσίσκο οι Λέικερς με Ντέιβις - Στο 1-1 το Νικς-Χιτ - MVP ο Εμπίιντ (vids)
AP Photo/Jeff Chiu

NBA: Break από το Game 1 έκαναν οι Λέικερς απέναντι στους Ουόριορς επικρατώντας 117-112 στο Σαν Φρανσίσκο. Οι Νικς επέστρεψαν και ισοφάρισαν 1-1 τη σειρά με τους Χιτ, ενώ ο Τζοέλ Εμπίιντ αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άντονι Ντέιβις οι Λέικερς «άλωσαν» το Σαν Φρανσίσκο στο Game 1 της σειράς των ημιτελικών της Δύσης με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Οι «Λιμνάνθρωποι» επιβλήθηκαν 117-112 των Πρωταθλητών, με τον σούπερ σταρ των φιλοξενούμενων να κάνει… όργια στο παρκέ.

Ο σέντερ των Λέικερς τελείωσε τον αγώνα με 30 πόντους και 20 ριμπάουντ για το double double, ενώ είχε ακόμα 5 ασίστ και 4 τάπες, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να τον ακολουθεί με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ, τη στιγμή που οι Ράσελ και Σρούντερ να προσθέτουν από 19 πόντους.

Το ματς έγινε ντέρμπι στα τελευταία λεπτά, καθώς οι Ουόριορς επέστρεψαν από το -14 και ισοφάρισαν 112-112 λίγο πριν το τέλος, όμως, ένα μεγάλο καλάθι του ΝτιΆντζελο Ράσελ και τα χαμένα σουτ του Τζόρνταν Πουλ, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Στεφ Κάρι τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους αλλά άσχημα ποσοστά, όπως και ο Κλέι Τόμπσον που είχε 25 πόντους.

Απουσία για Μπάτλερ, στο 1-1 οι Νικς

Την απουσία του Μπάτλερ για τους Χιτ εκμεταλλεύτηκαν οι Νικς, οι οποίοι με «μπροστάρη» τον Τζέιλεν Μπράνσον, νίκησαν 111-105 και ισοφάρισαν 1-1 την σειρά. Ο άσος της ομάδας της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση με 30 πόντους, σημειώνοντας τους 23 εξ αυτών στο δεύτερο ημίχρονο.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του Τζούλιους Ραντλ, μετά την επιστροφή του, έχοντας 25 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ βοήθειες πρόσφερε και ο Αρ Τζέι Μπάρετ με 24 πόντους. Πάντως, ο Τζος Χαρτ ήταν αυτός που έκρινε τον αγώνα με δύο μεγάλα τρίποντα στην τελευταία περίοδο.

Πρώτος σκόρερ για τους Χιτ ήταν ο Κέιλεμπ Μάρτιν, που τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους, έναν περισσότερο από τον Γκέιμπ Βίνσεντ, ενώ στους 15 πόντους έμεινε ο Μπαμ Αντεμπάγιο.

MVP o Εμπίιντ

Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου στο NBA κατέκτησε ο Τζόελ Εμπίιντ. Ο Καμερουνέζος σέντερ των Σίξερς είχε 33.1 πόντους, 10.2 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ και 1.7 τάπες κατά μέσο όρο και συγκέντρωσε 915 βαθμούς με 73 πρώτες ψήφους, 25 δεύτερες και 2 τρίτες.

Πίσω από τον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς που συγκέντρωσε 674 πόντους με 15 πρώτες ψήφους, 52 δεύτερες και 32 τρίτες, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν τρίτος με 12 πρώτες, 23 δεύτερες και 65 τρίτες και συγκέντρωσε 606 πόντους.

Σχετικές ειδήσεις