ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Η Βίρτους ανακοίνωσε τον… Αχιλλέα Πολονάρο με προοίμιο της Ιλιάδας του Ομήρου

Euroleague Ευρωλιγκα
EPA/JUANJO MARTIN

Euroleague: Με «γεύση» από τα ομηρικά έπη συνδύασε η Βίρτους Μπολόνια τη μεταγραφή του Ακίλε Πολονάρα.

Η ιταλική ομάδα προανήγγειλε τη μεταγραφή με το προοίμιο της Ιλιάδας του Ομήρου, όπου γίνεται αναφορά στον μυθικό ήρωα, Αχιλλέα (Ακίλε στα ιταλικά).

  • Το μήνυμα αναφέρει: «Μῆνιν ἄειδε, θεά, Πηληϊάδεω Ἀχιλῆος οὐλομένην, ἥ μυρί’ Ἀχαιοῖς ἄλγε’ ἔθηκε, πολλάς δ’ ἰφθίμους ψυχάς Ἄϊδι προΐαψεν ἡρώων, αὐτούς δέ ἑλώρια τεῦχε κύνεσσιν οἰωνοῖσί τε πᾶσι, Διός δ’ ἐτελείετο βουλή, ἐξ οὗ δή τά πρῶτα διαστήτην ἐρίσαντε Ἀτρεΐδης τε ἄναξ ἀνδρῶν καί δῖος Ἀχιλλεύς»
  • Η μετάφραση του: «Θεά, την οργή ψάλλε του Αχιλλέα, του γιου του Πηλέα, την καταραμένη, αυτή που μύριους πόνους στους Αχαιούς έδωσε και έστειλε πολλές γενναίες ψυχές ηρώων πριν απ’την ώρα τους στον Άδη και τα κορμιά τους τα άφησε να τα φάνε οι σκύλοι και κάθε λογής όρνια. Του Δία η θέληση εκπληρωνόταν από τη στιγμή που πρωτομάλωσαν και χώρισαν ο γιος του Ατρέα, ο αρχηγός του στρατού και ο θείος Αχιλλέας».

Ο 31χρονος Ιταλός φόργουορντ ξεκίνησε την περασμένη σεζόν στην Αναντολού Εφές και τον Ιανουάριο του 2023 μετακόμισε τη Ζαλγκίρις. Συνολικά έχει παίξει 125 αγώνες στη Euroleague, έχοντας 6.7 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ.

Σχετικές ειδήσεις