ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική Ελλάδας: «Τον καλύτερο μας εαυτό στο Παγκόσμιο Κύπελλο» - Το πρόγραμμα στο Άμπου Ντάμπι

Εθνική Ελλάδας
EUROKINISSI

Εθνική Ελλάδας: Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε την εντός συνόρων προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και θα δώσει τα τελευταία φιλικά στο Άμπου Ντάμπι.

Η Εθνική πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση στο ΟΑΚΑ και την Τρίτη (15/8) αναχωρεί με πτήση τσάρτερ με προορισμό την πρωτεύουσα των ΗΑΕ.

Στο Άμπου Ντάμπι, η Εθνική θα δώσει τα δύο τελευταία φιλικά πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Στη συνέχεια θα μεταβεί απευθείας στη Μανίλα για τα ματς της πρώτης φάσης του μεγάλου μπασκετικού «ραντεβού», το οποίο διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία κι Ινδονησία, το διάστημα 25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι ένας από τους 14 παίκτες που είναι στην αποστολή της Ελλάδας και διεκδικούν μια θέση στην τελική δωδεκάδα.

Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ…

Για την εξέλιξη της προετοιμασίας: «Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι τελείωσε το βασικό στάδιο, αν και σε μια τέτοια προετοιμασία κάθε μέρα είναι σημαντική, άρα και η συνέχεια έχει πολλά να μας δώσει. Εχει γίνει αρκετά καλή δουλειά, είμαστε έτοιμοι για το τελικό κομμάτι και μετά πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι και για το Παγκόσμιο.

Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής έχουμε δει όσα θα θέλαμε, όσο κι αν σε 2-3 εβδομάδες για κάθε ομάδα υπάρχουν δυσκολίες, είναι μικρό το διάστημα. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει μια ομάδα με μέλη αποφασισμένα να μπουν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στα επίσημα».

Για τα πρώτα φιλικά: «Πάντα αυτά τα παιχνίδια βοηθούν πολύ στην εξαγωγή συμπερασμάτων, εξάλλου γι’ αυτό γίνονται. Όταν αρχίσει το Παγκόσμιο όμως, εκεί θα φανούν οι πραγματικές δυνατότητες όλων των ομάδων. Τα παιχνίδια θα είναι όλα με τη μορφή τελικού, έτσι που είναι το σύστημα, θα δούμε και διαφορετικά πράγματα και όλοι ανυπομονούμε… να τα δούμε».

Για το χαρακτήρα τελικών που έχει προσδώσει στα παιχνίδια ο Δημήτρης Ιτούδης: «Μέχρι τώρα κοιτούσαμε αποκλειστικά και μόνο τη δική μας ομάδα, ακόμα και στα φιλικά μας ένοιαζε τι μπάσκετ θα παίξουμε εμείς, αν θα εφαρμόσουμε αυτά που κάναμε στις προπονήσεις, δεν ασχολούμασταν τόσο με τους αντιπάλους.

Πλησιάζουν όμως οι μέρες, είναι και λογικό και αναγκαίο να μπαίνει στο μυαλό το Παγκόσμιο, οι αντίπαλοι, τόσο για το επιτελείο που δουλεύει πολύ καιρό πάνω σε αυτό, όσο και για τους παίκτες να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα».

Για τη σημασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Όχι, κάθε διοργάνωση, κάθε παιχνίδι με την Εθνική είναι ξεχωριστό και σημαντικό. Για μένα προσωπικά το Παγκόσμιο είναι κάτι που θέλω πάρα πολύ να ζήσω, όσο για το τι σημαίνει για κάθε αθλητή η παρουσία στην Εθνική ομάδα, πόσο μεγάλη τιμή αποτελεί, νομίζω δεν έχει νόημα να το επαναλαμβάνουμε, η μεγαλύτερη. Χαίρομαι την κάθε μέρα λοιπόν αυτής της πορείας και εύχομαι να πάει όσο πιο καλά γίνεται».

Που θα δείτε τα φιλικά της Εθνικής

Τα δύο τελευταία ματς προετοιμασίας της Ελλάδας πριν από το FIBA World Cup 2023 θα μεταδοθούν τόσο από την CosmoteTV, όσο κι από το Action 24. Αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα του τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι:

  • Παρασκευή (18/8): ΗΠΑ – Ελλάδα (19:00 - CosmoteSport4HD, Action 24)
  • Σάββατο (19/8): Γερμανία – Ελλάδα (19:00 – CosmoteSport4HD, Action 24)
  • Κυριακή (20/8): ΗΠΑ – Γερμανία (19:00 – CosmoteSport4HD)

Σχετικές ειδήσεις