ΜΠΑΣΚΕΤ

Θρήνος στη Γαλλία: Νεκρός ο διεθνής μπασκετμπολίστας Βατί - Κατέρρευσε στην προπόνηση

Θρήνος στη Γαλλία: Νεκρός ο διεθνής μπασκετμπολίστας Βατί - Κατέρρευσε στην προπόνηση

Γαλλία: Ο Λουντοβίκ Βατί πέθανε σε ηλικία 34 ετών, προδομένος από την καρδιά του, κατά τη διάρκεια προπόνησης με ερασιτεχνική ομάδα της Τουλούζης.

Σοκ έχει προκαλέσει στο μπάσκετ της Γαλλίας, ο θάνατος του πρώην διεθνούς μπασκετμπολίστα, Λουντοβίκ Βατί, ο οποίος ήταν σε κώμα μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη στη διάρκεια προπόνησης!

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ο 34χρονος φόργουορντ προπονούνταν με ερασιτεχνική ομάδα της Τουλούζης, όταν κατέρρευσε στο γήπεδο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί έβαλαν αμέσως τον Βατί σε μηχανική υποστήριξη, με τον πρώην Γάλλο διεθνή να πέφτει σε κώμα μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη. Τελικά, όπως έκανε γνωστό ο πρώην ατζέντης του, Ολιβιέ Μαζέ, ο μπασκετμπολίστας δεν τα κατάφερε κι έφυγε από τη ζωή.

Ο Βατί είχε ιστορικό με την καρδιά του, αφού αναγκάστηκε να βάλει τέλος στην επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία 24 ετών του με καρδιολογικό πρόβλημα. Θεωρούταν ταλέντο ισάξιο του Νικολά Μπατούμ, όταν σταμάτησε και συνέχισε να αγωνίζεται σε ερασιτεχνικές ομάδες.

Κατέγραψε έξι συμμετοχές στην εθνική Γαλλίας, ενώ μέχρι να αποσυρθεί από το επαγγελματικό μπάσκετ, αγωνίστηκε σε Ορτέζ, Ορλεάν και Γκραβελίν.